Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρογλου: Ο Χριστόφιας θέλει μόνο να παίρνει και όχι να δίνει!

17.06.2012 | 14:23

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, σε διάλεξή του στο Λονδίνο όπου βρίσκεται, επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ήταν, δήθεν, μόνο να παίρνει και όχι να δίνει, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας του ζήτησε να επιστραφούν τα χωριά που βρίσκονται νοτίως του δρόμου Λευκωσίας-Αμμοχώστου, η Μόρφου και τα χωριά της και το σύνολο της χερσονήσου της Καρπασίας.
Όπως γράφει ο τ/κ Τύπος σε ερώτηση για την επιστροφή των Βαρωσίων, ο κ. Ερογλου είπε ότι δέχεται να το συζητήσει στα πλαίσια των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αλλά ανέφερε θα έχουν και οι Τ/κ κάποιες προτάσεις όπως την άρση των λεγομένων εμπάργκο και την αποδοχή ως νόμιμου του λιμανιού της Αμμοχώστου. Ερωτηθείς για σχέδιο β' σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Κυπριακό, ο κ. Ερογλου είπε πως το σχέδιο β΄ είναι το κατοχικό καθεστώς.
Περαιτέρω ανέφερε ότι χωρίς την άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/κ δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, χαρακτηρίζοντας τα «εμπάργκο» καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ε/κ πλευρά, υποστήριξε, δεν αισθάνεται την ανάγκη να προχωρήσει σε διευθέτηση του Κυπριακού αφού επωφελείται από όσα προσφέρει η ΕΕ, προσθέτοντας ότι η τουρκική πλευρά δεν το χειρίστηκε όπως έπρεπε το «όχι» των Ελληνοκυπρίων στο Σχέδιο Ανάν και επέκρινε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ που αποδέχτηκε την επανέναρξη των συνομιλιών πιστεύοντας ότι θα εξευρεθεί λύση.


Πηγη - Αλήθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 
Εδρες για Τ/κ στο Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε ο Κιουτσιούκ
Το ενδεχόμενο απαγόρευσης των αμβλώσεων στην Τουρκία θα προκαλέσει κύμα γυναικών στα Κατεχόμενα
Αφιξη τουριστών στα κατεχόμενα από χώρες των Βαλκανίων

 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ