Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έσωσε ολήκληρη περίπολο.

23.01.2011 | 09:46
Ένας αυστραλός στρατιώτης τιμήθηκε με το ανώτατο στρατιωτικό αριστείο, τον Σταυρό της Βικτωρίας, για την ανδρεία που επέδειξε εξουδετερώνοντας τρία πολυβολεία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Ο δεκανέας Μπεν Ρόμπερτς-Σμιθ, τιμήθηκε σε τελετή στο Πέρθ για τη διάσωση της περιπόλου του από ενέδρα στην οποία έπεσε από υπέρτερα αριθμητικά ανταρτικά τμήματα στο Κανταχάρ το 2010. 

Τέσσερις στρατιώτες τραυματίσθηκαν και είχαν καθηλωθεί στις θέσεις τους από τα εχθρικά πυρά, όταν ο Ρόμπερτς-Σμιθ αποφάσισε να επιτεθεί κατά των θέσεών τους και εξουδετέρωσε δύο εστίες του εχθρού, όπου αντάρτες είχαν οχυρωθεί με πολυβόλα.

Μόνον 97 Αυστραλοί έχουν τιμηθεί με τον Σταυρό της Βικτωρίας αφ’ ότου ξεκίνησε η απονομή της διάκρισης αυτής το 1854-οι δύο εξ αυτών υπηρέτησαν στον πόλεμο του Αφγανιστάν.

Πάνω από 1.550 αυστραλοί στρατιώτες υπηρετούν σήμερα στο Αφγανιστάν, κυρίως στην επαρχία Ορουζγκάν, και σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ θα παραμείνουν και πέραν του 2014 και θα ασχοληθούν με την εκπαίδευση των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων. 

Συνολικά 21 αυστραλοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους έως σήμερα στο Αφγανιστάν.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ