Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετοιμάζονται για έρευνες στο Αιγαίο οι Τούρκοι.Βρήκαν πετρέλαιο στη Μαύρη Θάλασσα.

09.04.2011 | 11:57
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η τουρκική εταιρεία ερευνών πετρελαίου TPAO ανακοίνωσε οτι στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα βρέθηκε πετρέλαιο υψηλής ποιότητας.

Ο πρόεδρος της ΤPAO Mεχμέτ Ουϊσάλ δήλωσε " στην πηγή Σουρμενά-1 κατεβήκαμε μέχρι τα 4800 μέτρα και στα δείγματα που έχουμε βρέθηκε πετρέλαιο υψηλής ποιότητας".

Ο Ουϊσάλ δήλωσε οτι σε περίπτωση που και τα επόμενα δείγματα βγουν θετικά θα έρθει πλοίο της Εχχοn Mobil για να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Οι γείτονες μας ελπίζουν οτι στη συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται βόρεια της Σινώπης οτι θα βρεθεί μεγάλη ποσότητα πετρελαίου.

Η ΤPAO ανακοίνωσε επίσης οτι πραγματοποιεί έρευνες για πηγές φυσικού αερίου στην Ανατολική Θράκη αλλά μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αερίου.

Ο Ουϊσάλ τόνισε οτι η ΤPAO προσπαθεί να κερδίσει διαγωνισμούς ερευνών πετρελαίου στο Βόρειο Iράκ.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΤPAO

O πρόεδρος της ΤPAO δήλωσε οτι η εταιρεία του ετποιμάζει έρευνες σε 3 διαφορετικές περιοχές της Μεσογείου. Σύμφωνα με τον Ουϊσάλ οι σεισμικές έρευνες θα πραγματοποιηθούν σε περιοχή έκτασης 1000 τετργωνικών χιλιομέτρων, χωρίς να δηλώσει για ποιες περιοχές αναφέρεται.


Η ΤPAO θα παράγει φέτος 13 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

TPAO Genel Müdürü Uysal, TPAO'nun bu yıl 13 milyon varil civarında petrol ve günde 1 milyon metreküp civarında doğalgaz üretmeyi hedeflediğini de bildirdi.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ