Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eurofighter τέλος στην Ελλάδα!Φεύγουν οι Γερμανοί.Κερδισμένοι οι Αμερικανοί

21.12.2011 | 00:33

Οι Γερμανοί εγκαταλείπουν τη προσπάθεια για το Eurofighter στην Ελλάδα! Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του γραφείου επισημαίνει ότι “η καθυστέρηση λήψης της τελικής αποφάσεως εκ μέρους της Ελλάδος να καταστεί ισότιμο μέλος του πετυχημένου αυτού Ευρωπαϊκού προγράμματος που επιβλήθηκε αποκλειστικά από τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας εκτιμάται ότι θα διακοπεί ευθύς ως τα οικονομικά δεδομένα το επιτρέψουν.Με τις σκέψεις αυτές οι εταίροι της κοινοπραξίας του Eurofighter θα συνεχίσουν να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και θα βρίσκονται πάντοτε σε ετοιμότητα να ανταποκριθούν στα αιτήματα που θα υποβληθούν στο χρόνο που θα επιλέξει η Ελληνική κυβέρνηση”.


Το κλείσιμο του γραφείου του Eurofighter ,έρχεται να προστεθεί στην απόφαση των Σουηδών να εγκαταλείψουν τη προσπάθεια προώθησης του σουηδικού Gripen και βέβαια της “λευκής σημαίας” που φαίνεται ότι υψώνουν οι Γάλλοι με το Rafale ,όχι μόνο στην Ελλάδα,αλλά …γενικώς.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι το γήπεδο μένει ανοιχτό για τους Αμερικανούς είτε μιλάμε για εκσυγχρονσισμούς αεροσκαφών ,είτε -που είναι απίθανο- για αγορά νέων μαχητικών.
Οι Γερμανοί προσπάθησαν επί 13 χρόνια να επιβάλουν το πρόγραμμα Eurofighter.Δεν τα κατάφεραν.Μπορεί να λένε ότι θα επιστρέψουν μόλις…ορθοποδήσουμε οικονιμικά,όμως ξέρουν και οι ίδιοι ότι η επιστροφή θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.Όλη η επιστολή του πάντα αξιοπρεπή  πτέραρχου Γιώργου Σκαρλάτου που είχε την ευθύνη του γραφείου Eurofighter:

“Ως επικεφαλής του Γραφείου Eurofighter Αθηνών της European Aeronautic Defence & Space Company (EADS Deutschland GmbH) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από 1η Ιανουαρίου 2012 παύει η λειτουργία του Γραφείου.
Η παύση λειτουργίας του Γραφείου στην Αθήνα μετά από 13 συνεχή χρόνια βασίζεται σε απόφαση της μητρικής CASSIDIAN η οποία, ως εταιρεία της EADS και ως μέλος της κοινοπραξίας Eurofighter GmbH, έχει και την ευθύνη για το πρόγραμμα στην Ελλάδα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μέσα στο πλαίσιο περικοπών της εταιρείας που επιβλήθηκαν από τη διεθνή οικονομική κρίση και ειδικότερα από τις μεγάλες μειώσεις που έχουν σημειωθεί στα κονδύλια εξοπλισμών των Ευρωπαϊκών χωρών.

Ανεξαρτήτως πάντως της αποφάσεως αυτής σημειώνουμε ότι το Eurofighter έχει αποδειχθεί ως η αξιόπιστη επιχειρησιακή και οικονομική Ευρωπαϊκή επιλογή που θα αποτελέσει για τα επόμενα 25-30 χρόνια τη ραχοκοκαλιά των Πολεμικών Αεροποριών της Βρετανίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Ιταλίας. 'Ηδη στις Αεροπορίες αυτές έχουν προστεθεί και αυτές της Αυστρίας και της Σαουδικής Αραβίας και αναμένεται λίαν συντόμως να προστεθούν και άλλες.
Με παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 700 αεροσκάφη από τα οποία έχουν παραδοθεί πάνω από 300 και με περισσότερες από 150.000 ώρες πτήσης (μέρος αυτών και στις πρόσφατες επιχειρήσεις της Λιβύης) το Ευρωπαϊκό αυτό αεροσκάφος έχει επιβληθεί στη διεθνή αρένα ως το σύγχρονο μαχητικό που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε όλο το φάσμα των αεροπορικών αποστολών.
'Ετσι η καθυστέρηση λήψης της τελικής αποφάσεως εκ μέρους της Ελλάδος να καταστεί ισότιμο μέλος του πετυχημένου αυτού Ευρωπαϊκού προγράμματος που επιβλήθηκε αποκλειστικά από τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας εκτιμάται ότι θα διακοπεί ευθύς ως τα οικονομικά δεδομένα το επιτρέψουν.
Με τις σκέψεις αυτές οι εταίροι της κοινοπραξίας του Eurofighter θα συνεχίσουν να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και θα βρίσκονται πάντοτε σε ετοιμότητα να ανταποκριθούν στα αιτήματα που θα υποβληθούν στο χρόνο που θα επιλέξει η Ελληνική κυβέρνηση.
Προσβλέποντας σε μία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το συντομώτερο δυνατόν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία μας και να σας ευχηθούμε Καλά Χριστούγεννα και μία Καλή και Ειρηνική Νέα Χρονιά”.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ