Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29.12.2011 | 17:46

Φωτιά σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο!Δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας,λένε.Φωτό

Ανησυχία για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε ένα ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο το οποίο βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του λιμανιού Μούρμανσκ στη βόρεια Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Στη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών ξέσπασε πυρκαγιά στο κύτος του υποβρυχίου, όμως αυτή δεν απειλεί το εσωτερικό του, και κυρίως το σύστημα πυρηνικής προώθησής του, σύμφωνα με το υπουργείο.

"Οι ξύλινες σκαλωσιές γύρω από το κύτος του υποβρυχίου, που βρισκόταν στη ναυπηοεπισκευαστική ζώνη για επισκευές, πήραν φωτιά. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στο κύτος του υποβρυχίου", δήλωσε ο Βαντίμ Σέργκα εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων τα επίπεδα της ραδιενέργειας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Μούρμανσκ είναι κανονικά, ενώ κανείς δεν έχει τραυματιστεί.

Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά που εξακολουθεί να καίει στο υποβρύχιο Γεκατερίνμπουργκ, το οποίο κατασκευάστηκε το 1984 και είναι εξοπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ