Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφίες-σοκ από ομαδικούς τάφους Κούρδων ανταρτών.

13.03.2012 | 00:01Πραγματικό σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες από ομαδικούς τάφους και πτώματα Κούρδων ανταρτών που δημοσίευσε το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Φιράτ!

Σύμφωνα με τη μετάφραση από τα tourkikanea.gr “η αποκάλυψη των ομαδικών τάφων σε Νταργκετζίτ, Γκιουτσλούκονακ και Σιλόπη και τα κρανία, τα οστά και κομμάτια υφάσματος που βγήκαν από εκεί, έθεσαν πάλι το θέμα για το πόσα άτομα έχουν θαφτεί σε ομαδικούς τάφους.Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε το παράρτημα Ντιαγιαρμπακίρ της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD), σε 20 διαφορετικές πόλεις στους Κουρδικούς νομούς, υπάρχουν 253 ομαδικοί τάφοι και σε αυτούς είναι θαμμένα 3.248 άτομα.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις προσφυγές που έγιναν στην IHD από άτομα που έχασαν συγγενείς τους ή από μάρτυρες περιστατικών.
 
Αλλά μέχρι τώρα λόγω του βρώμικου πολέμου που διεξάγεται στο Κουρδιστάν, ακόμη δεν είναι γνωστό πόσοι ομαδικοί τάφοι υπάρχουν.
Μέχρι το 2000 αντάρτες που πέθαιναν σε συγκρούσεις θάβονταν ομαδικά σε αγροτικές περιοχές ή στα κατά τόπους νεκροταφεία χωριών και πόλεων.


Πέρα από αυτό αντάρτες που σκοτώνονταν κοντά σε στρατόπεδα γενικά θαβόταν δίπλα σε αυτά, όπως φάνηκε και με τους ομαδικούς τάφους που αποκαλύφτηκαν τις περασμένες εβδομάδες στο Γκιουτσλούκονακ και στην Σιλόπη.
Για πρώτη φορά εμφανίζονται φωτογραφίες ανταρτών που συνελήφθησαν τους σκότωσαν και μετά άρον-άρον τους έθαψαν με φτυάρια”.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ