Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί ο Μπεγλίτης είπε "στοπ" στις περικοπές.Τι τον ανησυχεί.

09.08.2011 | 05:12
Τα τραγικά κατά καιρούς ποσοστά διαθεσιμότητας κρίσιμων οπλικών συστημάτων είναι γνωστά στη πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ , η οποία μπορεί δημοσίως να διαβεβαιώνει ότι το αξιόμαχο των ΕΔ δεν έχει πληγεί από τις δραστικές περικοπές,γνωρίζει όμως ότι όλα δουλεύουν ...με πατέντες και "κανιβαλισμούς".

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το συμμάζεμα είναι αναγκαίο.

Πρώτα απ΄ όλα βέβαια το πρόβλημα έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό το ηθικό του οποίου έχει πέσει από τις συνεχείς και άδικες περικοπές εισοδήματος. Άδικες ,γιατί η κυβέρνηση δεν έχει δείξει την ίδια σπουδή για πραγματικά προνομιούχους του ευρύτερου τομέα,αλλά προτίμησε να "χτυπήσει" τον "αδύναμο" κρίκο. Αδύναμο επειδή δεν έχει κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Στην ΠΑ,οι πάντες γνωρίζουν τα ποσοστά διαθεσιμότητας μαχητικών αεροσκαφών. Το σύνδρομο "δεν υπογράφω" για το οποίο σας γράφαμε χθες αποδείχτηκε καταστροφικό για τη ΠΑ, που τα τελευταία χρόνια τρέχει και δεν φτάνει για να καλύψει "μαύρες τρύπες" στο επιχειρησιακό της έργο. Η αυταπάρνηση και η "ελληνική πατέντα" των μηχανικών διατηρούν τη κατάσταση σε απλώς ανεκτά επίπεδα,αλλά χρειάζονται και ανταλλακτικά.

Η παραγγελία για όλα τα αμερικανικά αεροσκάφη της ΠΑ ακόμη δεν έχει γίνει! Από τη στιγμή που αυτό θα συμβεί , θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια για τις παραλαβές!

Στο ΠΝ, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 έχουν παραγγελθεί ανταλλακτικά αξίας ...60.000 ευρώ,όταν το ποσό φυσιολογικά θα ήταν της τάξεως του 1,5 εκατομμυρίου. Η κατάσταση αρκετών πλοίων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άρτια .Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.

Στο ΣΞ, υπάρχει το γνωστό πρόβλημα με τη προμήθεια των πυρομαχικών για τα Leopard ,που για να γίνει όμως πρέπει να δοθούν 60 εκατομμύρια. Όμως αν τα άρματα αυτά οπλιστούν, τότε θα μπορέσει το ΓΕΣ να αποσύρει εκατοντάδες παλαιά άρματα που χρειάζονται μεγάλα κονδύλια για την συντήρησή τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους ,σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή μας τα νεύρα είναι τεντωμένα,  ο Μπεγλίτης για πρώτη φορά από την ημέρα που βρίσκεται στο ΥΕΘΑ ,είπε "τέρμα στις περικοπές" Να δούμε αν το εννοεί κιόλας.Πάντως σίγουρα έχει αρχίσει να ανησυχεί.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ