Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ;"Η σύλληψη Ασάνζ δεν μας αφορά.Προς το παρόν".

07.12.2010 | 21:33
 Η σύλληψη του εμπνευστή του ιστότοπου Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ είναι στην παρούσα φάση μια υπόθεση διμερής μεταξύ της Βρετανίας και της Σουηδίας, εκτίμησε σήμερα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

   

"Η έρευνά μας συνεχίζεται και όσον αφορά τη σύλληψή του, σ' αυτό το στάδιο η υπόθεση αφορά τη Βρετανία και τη Σουηδία", δήλωσε ο Φίλιπ Κρόουλι.

    Η Ουάσινγκτον δεν ενδιαφέρεται για το τι συνέβη σήμερα, υπογράμμισε ο κ. Κρόουλι αναφέροντας ότι ο κ. Ασάνζ συνελήφθη σήμερα στο Λονδίνο "με βάση ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης" που προήλθε από τη Σουηδία.

   

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ασανζ συνελήφθη σήμερα με την κατηγορία όχι της δημοσιοποίησης απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων αλλά για δύο υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού που διαπράχθηκαν στη Σουηδία, χώρα που ζήτησε και την έκδοσή του.

    Η σουηδή εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης ανέφερε ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να τον εκδώσει στις ΗΠΑ στην περίπτωση που ο Ασανζ τελικώς εκδοθεί στη Σουηδία.

   

Ο κ. Κρόουλι ανέφερε για μια ακόμα φορά ότι η δημοσιοποίηση 250 χιλιάδων απορρήτων διπλωματικών εγγράφων των ΗΠΑ από τον ιστότοπο του κ. Ασανζ συνιστά "έγκλημα" με βάση τον αμερικανικό νόμο η δε πράξη του είναι απολύτως "ανεύθυνη"¨, επισήμανε.

    "Ζητήσαμε συγκεκριμένα από τον κ. Ασανζ να επιστρέψει τα κλεμμένα έγγραφα στις ΗΠΑ και εκείνος αρνήθηκε να το κάνει" τόνισε ο κ. Κρόουλι.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ