Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ-Ρωσία είναι "απέναντι" για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

07.03.2011 | 20:52
Η αμερικανική κυβέρνηση "δεν έχει αποκλείσει τη χρήση των χερσαίων δυνάμεων, για να αντιμετωπιστεί η αιματοχυσία" στη Λιβύη, "όμως η εν λόγω επιλογή δεν είναι ψηλά, στον κατάλογο με τις επιλογές", ανακοινώθηκε σήμερα εγγράφως από τον Λευκό Οίκο. 

Αντίθετη είναι η Ρωσία με οιαδήποτε ξένη στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη, σύμφωνα με μία σημερινή δήλωση του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέϊ Λαβρόφ.

   

Σημειωτέον, η επίσημη αυτή δήλωση έγινε, ενώ πολλαπλασιάζονται τα διαβήματα προς την Ουάσινγκτον, "με στρατιωτικά μέσα να υποστηριχθούν οι εξεγερμένοι κατά του καθεστώτος Καντάφι".

   

"Δεν θεωρούμε μία ξένη παρέμβαση, ιδίως στρατιωτική, ως το μέσον επίλυσης της λιβυκής κρίσης. Μόνοι τους, οι Λίβυοι, θα πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους", τόνισε ο κ. Λαβρόφ μιλώντας σε πολλά ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, σήμερα

   

Δύο σημαίνοντες γερουσιαστές στις ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μακέϊν κι ο Δημοκρατικός Τζον Κέρι έχουν υποστηρίξει μία ζώνη απαγόρευσης της εναέριας κυκλοφορίας, πάνω από τη Λιβύη, ώστε τα πολεμικά αεροπλάνα του Καντάφι να μη μπορούν να βομβαρδίζουν θέσεις των εξεγερμένων αντικαθεστωτικών.

   

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε στο Λευκό Οίκο ότι, "το ΝΑΤΟ σταθμίζει τις στρατιωτικές επιλογές, σε απάντηση της τρέχουσας κατάστασης στη Λιβύη".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ