Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ:"Σταματήστε τις συναλλαγές με τη Συρία".

13.08.2011 | 00:07
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε σήμερα τους εμπορικούς εταίρους της Συρίας να ταχθούν "με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας" και να σταματήσουν τις συναλλαγές με το καθεστώς της Δαμασκού.

   

"Καλούμε τις χώρες που αγοράζουν ακόμη συριακό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τις χώρες που ακόμη στέλνουν όπλα στον Άσαντ, αυτές τις χώρες που η πολιτική και οικονομική υποστήριξή τους ενθαρρύνει τη βαναυσότητά του, να ταχθούν με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας", είπε η Χίλαρι Κλίντον μιλώντας σε δημοσιογράφους.

   

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ "έχει απολέσει τη νομιμότητά του και είναι προφανές ότι η Συρία θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτόν", είπε η Κλίντον στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με το Νορβηγό ομόλογό της Γιόνας Γκαρ Στέρε.

   

Η Κλίντον διαβεβαίωσε ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Δαμασκό, Ρόμπερτ Φορντ, έδωσε ένα "σαφές μήνυμα" στη συριακή κυβέρνηση κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, Ουάλιντ Μουάλεμ.

   

Την Πέμπτη η Κλίντον είχε καλέσει την Κίνα και την Ινδία να επιβάλουν κυρώσεις στη Συρία στον τομέα της ενέργειας και τη Ρωσία να σταματήσει την πώληση όπλων στο συριακό καθεστώς.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ