Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αίγυπτος θα σεβαστεί τη συμφωνία της με τη Κύπρο για την ΑΟΖ

13.10.2011 | 00:30
Τη διαβεβαίωση πως η Αίγυπτος "χωρίς αμφιβολία" θα σεβαστεί τη συμφωνία της με την Κύπρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, έδωσε  ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ. 

   

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ο κ. Αμρ σημείωσε πως συζήτησε το θέμα με τον Έλληνα ομόλογό του Σταύρο Λαμπρινίδη και τόνισε πως "η Αίγυπτος θα τιμήσει κάθε δέσμευση, κάθε συμφωνία και κάθε διαφωνία που έχει κάνει, όπως και κάθε εμπορική της συμφωνία. Πρόκειται για μια ειλικρινή και σταθερή στάση της Αιγύπτου και αυτή ισχύει ανεξάρτητα από την όποια κατάσταση", τόνισε.

   

Στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι, κατά την Αθήνα, η Αίγυπτος είναι ένας "μείζων πυλώνας γεωπολιτικής σταθερότητας" και συμπλήρωσε πως οι δύο χώρες συμμερίζονται τις ίδιες αρχές και αξίες, τον ίδιο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

   

Αναφερόμενος στη θεματολογία της συζήτησης που είχε με τον κ. Λαμπρινίδη, ο κ. Αμρ σημείωσε ότι εξετάσθηκαν τα θέματα του Μεσανατολικού και ιδιαίτερα του Παλαιστινιακού, καθώς και θέματα διμερούς συνεργασίας, στον τομέα της ενέργειας για παράδειγμα, ενδεικτικά στη μεταφορά ενεργειακού εφοδιασμού μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη. 

   

Προσβλέποντας εξάλλου στην προσεχή επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι για τη χώρα του η συνεργασία με την Ελλάδα αποτελεί "στρατηγική σχέση".

   

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε σχετικά πως η διμερής συνεργασία θα εντατικοποιηθεί και πως η Ελλάδα θα διαδραματίσει ένα καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνεργασίας με την Αίγυπτο.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ