Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΕ έτοιμη να δεχτεί αποστρατικοποίηση της Κύπρου

12.04.2012 | 00:01
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αποκάλυψε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πανέτοιμη να αποδεχθεί αποστρατικοποίηση της Κύπρου. 

Απαντούσε στη διάρκεια επίσκεψης του σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς κατά πόσο μετά τη λύση του κυπριακού πρέπει να διατηρηθεί στρατός στην Κύπρο, για να μπορεί να διεκπεραιώνει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η ε/κ πλευρά επιδιώκει αποστρατικοποίηση της Κύπρου και ότι τα θέμα είχε συζητηθεί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. 

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η στάση της Τουρκίας επί του θέματος είναι αρνητική όπως και κάποιων από τη δική μας πλευρά, ανέφερε. 

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ακόμα ότι σε περίπτωση διατήρησης στρατού στην Κύπρο μετά τη λύση του κυπριακού, αυτός πρέπει να είναι μικτός. 

Αναφερόμενος στις απευθείας διαπραγματεύσεις ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε ότι ο διάλογος πρέπει να καταστεί καρποφόρος και κάλεσε την τ/κ πλευρά να δείξει κατανόηση και να χαλαρώσει την σκληρή διαπραγματευτική γραμμή της. 

Διαβεβαίωσε ότι η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ. «Εκείνοι», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «που είναι υπέρ του τερματισμού του διαλόγου και ενός σχεδίου Β’ είναι ο Ντερβίς Έρογλου και η Τουρκία και σε αυτούς πρέπει να στραφούν ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και η διεθνής κοινότητα».

ikypros 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ