Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ευρώπη αντιδρά στην πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις αμβλώσεις

06.06.2012 | 10:55

Την αντίδραση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ισότητας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης προκάλεσαν οι δηλώσεις των εκπροσώπων της τουρκικής κυβέρνησης ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ψηφισθεί νόμος με βάση τον οποίο θα απαγορεύονται οι αμβλώσεις στην Τουρκία.

Ιδιαίτερα επικριτική είναι η Επιτροπή προς τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ότι οι αμβλώσεις ισοδυναμούν με δολοφονία και ότι αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες για την αργή αύξηση του πληθυσμού της χώρας.

Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι η Τουρκία ήταν η πρώτη από τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που επικύρωσε τη Σύμβαση για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας και καλεί την τουρκική κυβέρνηση να μην προβεί σε μία οπισθοδρόμηση σχετικά με το δικαίωμα των γυναικών στην διαδικασία αναπαραγωγής.

Η επιτροπή υπενθυμίζει ακόμη ότι η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρώπης με ψήφισμα της το 2008 είχε ταχθεί υπέρ της ασφαλούς και νόμιμης διαδικασίας των αμβλώσεων και ότι είχε επισημάνει, με έντονο τρόπο, ότι: "μία απαγόρευση στις αμβλώσεις δεν οδηγεί σε λιγότερες αμβλώσεις, αλλά μόνο οδηγεί τις γυναίκες σε παράνομες αμβλώσεις 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ