Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Λαγκάρντ θεωρεί ότι ...πληρωνόμαστε καλά!

07.05.2012 | 23:10
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μας υπενθύμισε από τη Ζυρίχη, ότι ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας είναι 50% υψηλότερος απ' ό,τι στην Πορτογαλία, 17% υψηλότερος απ’ ό,τι στην Ισπανία και 5-7 φορές υψηλότερος απ’ ό,τι στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
 
Η Λαγκάρντ αναφέρθηκε σε μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για υψηλότερη παραγωγικότητα και έφερε ως παράδειγμα τα «κλειστά επαγγέλματα» στη νότια Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα, επισημαίνοντας την περίπτωση των φορτηγών και ότι κοστίζει λιγότερο στη χώρα μας η αγορά μιας εισαγόμενης ντομάτας από την Ολλανδία σε σχέση με την τιμή της ντομάτας που παράγει ο Έλληνας αγρότης.
 
Η κ. Λαγκάρντ είπε ότι «κάτι λάθος» υπάρχει, σημειώνοντας μάλιστα το «φανταστικό κλίμα» που έχει η Ελλάδα για την καλλιέργεια μιας νόστιμης ντομάτας. «Ο κλάδος αυτός απελευθερώνεται και τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο» επισήμανε.
 
Τέλος, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη της ανταγωνιστικότητας και ότι η απώλειά της εμποδίζει την πορεία προς βιώσιμη ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι στις νότιες χώρες της Ευρωζώνης, οι μόνες επιλογές που έχουν είναι η αύξηση της παραγωγικότητας ή η μείωση των μισθών. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο για να φέρουν παραγωγικότητα και οι χώρες αυτές δεν έχουν χρόνο. Έτσι, όπως ανέφερε, σε κάποιες περιπτώσεις, οι μισθοί θα πρέπει να προσαρμοστούν.
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ