Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μιζουράτα δέχτκε άγριες επιθέσεις,το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει τη Τρίπολη.

02.05.2011 | 07:02
  Η Λιβύη ανακοίνωσε σήμερα ότι βομβάρδισε το λιμάνι της Μιζουράτα, της πόλης όπου οι εξεγερμένοι αντιστέκονται με πολύ μεγάλη δυσκολία στις δυνάμεις του Καντάφι , για να παρεμποδίσει το ΝΑΤΟ να παραδώσει όπλα στους εξεγερμένους, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

   

"Το ΝΑΤΟ επιχείρησε σήμερα Κυριακή να σπάσει τον αποκλεισμό του λιμανιού που επέβαλαν οι λιβυκές δυνάμεις για να παραδώσει όπλα και πυρομαχικά στις ένοπλες εγκληματικές συμμορίες, χρησιμοποιώντας αρκετά πλοία. Αλλά αντιμετώπισε τον ισχυρό βομβαρδισμό μας και αποχώρησε" προστίθεται στην ανακοίνωση των λιβυκών αρχών.

   

Το λιμάνι της Μιζουράτα είχε τυλιχτεί στις φλόγες από τους άγριους βομβαρδισμούς του Καντάφι ενώ στα ανοικτά βρίσκονταν σταματημένα αρκετά πλοία με εφόδια για τους αποκλεισμένους κατοίκους και ανθρωπιστική βοήθεια.

Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο ανατολικό τμήμα της Τρίπολης, λίγο μετά τις υπερπτήσεις αεροσκαφών -- προφανώς του NATO -- πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

    

   

Στο μεταξύ ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι τέσσερις οβίδες μεγάλου διαμετρήματος που έριξαν δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στην διάρκεια μάχης με εξεγερμένους έπληξαν χθες το τυνησιακό έδαφος, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, κοντά στην πόλη Ντεχίμπα, στην παραμεθόριο Λιβύης-Τυνησίας, στο νότο της χώρας.

   

Οι δύο πρώτες οβίδες έπεσαν μετά το μεσημέρι σε μια ζώνη στην έρημο περίπου 1.500 μέτρα από φυλάκιο στη Ντεχίμπα που βρίσκεται στην μεθοριακή γραμμή. Το φυλάκιο εκκενώθηκε λίγο μετά τις 12:00 λόγω των μαχών που μαίνονταν στην περιοχή.

   

Άλλες δύο οβίδες εξερράγησαν το απόγευμα κοντά στην πόλη Ντεχίμπα, περίπου 4 χλμ. από τα σύνορα: η πρώτη σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από ένα σπίτι και η άλλη σε ένα άδειο οικόπεδο.

   

Πολλές δεκάδες οβίδες και ρουκέτες τύπου Γκραντ έπληξαν την περιοχή αυτή της μεθορίου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου.

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ