Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΑ "ψάχνει" τη σχέση της με τα ΜΜΕ και τα social media

31.01.2012 | 00:51
“Το ερώτημα εάν μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να λειτουργήσουν στο χαοπλεξικό περιβάλλον των social media”, ήταν το πρωτοποριακό θέμα συζήτησης στην ημερίδα της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας με θέμα “Σχέση και Συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και των ΜΜΕ”.

Η Πολεμική Αεροπορία ανοίγοντας το παράθυρό της στο μέλλον, έδωσε βήμα στην γνωστή από το στρατιωτικό ρεπορτάζ και σήμερα μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα “Ποιοτική Δημογραφία και Νέες Τεχνολογίες” Ιωάννα Ηλιάδη, να παρουσιάσει μέρος της διπλωματικής της εργασίας, σχετικής με το χαοπλεξικό περιβάλλον των social media και τις αντανακλάσεις του στην αναθεώρηση του στρατιωτικού δόγματος στη χώρα μας. Εξετάστηκαν οι νέες θεωρίες για τα media στο πλαίσο του πολέμου δεύτερης γενιάς (war 2.0), σε σχέση με την παραδοσιακή θεώρηση του πολέμου και των media. Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα του τέλους της εποχής των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας των πολιτών, της δημιουργίας κοινωνικών δικτύων και του χαοτικού περιβάλλοντος λειτουργίας των social media.


Την εισαγωγή στο θέμα του χαοπλεξικού πολέμου έκανε ο γνωστός καθηγητης γεωστρατηγικής Κωνσταντίνος Γρίβας, ο οποίος τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη η αλλαγή της νοοτροπίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο θέμα της ιεραρχίας και εφαρμογής νεών δομών οι οποίες να είναι ευέλικτες στην αντιμετώπιση του χάους και της πολυπλοκότητας που προβάλλουν ως κυρίαρχα στο σύγχρονο πολεμικό τοπίο. Το πώς διαχειρίζονται επικοινωνιακά τις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις ανέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας Κ. Γράψας, ενώ τις εμπειρίες τους από την πρώτη γραμμή του μετώπου μετέφεραν και οι πολεμικοί ανταποκριτές Νικόλας Βαφειάδης και Μαρία Καρχιλάκη. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ