Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Η Τουρκία μας δίνει όπλα",λένε οι αντικαθεστωτικοί της Συρίας

27.05.2012 | 00:21
Με βάση το άρθρο του Μάικλ Βάις στην αγγλική εφημερίδα Daily Telegraph, οι Σύριοι επαναστάτες ανέφεραν πως παίρνουν όπλα από την Τουρκία.
Στην σχετική είδηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Μπιργκιούν, καταγράφεται πως επαναστάτες που συναντήθηκαν με τον Βάις στο Χατάι του είπε πως "η Τουρκία δεν αρκείται στην προμήθεια κάποιων ελαφρών όπλων, αλλά εκπαιδεύει και στην Κωνσταντινούπολη ομάδα ειδικών δυνάμεων που επιλέγει μέσα από τους επαναστάτες".

Με βάση αυτά που διηγήθηκαν άτομα από τις μονάδες των εξεγερμένων, η Τουρκία δίνει στα σύνορα με την Συρία, όπλα τύπου ΑΚ-47 στους επαναστάτες. Λένε πως όσο και αν δεν είναι γνωστό από πού προέρχονται, πάντως λέγεται πως τα δίνει η Τουρκία. Ατά που περιγράφηκαν στον Βάις συμπίπτουν με αυτά που έγραψε και η Washington Post για προμήθεια όπλων από την περιοχή του Κόλπου.
Με βάση την είδηση τα όπλα αποθηκεύονται στο Ίντλιπ από την μεριά των τουρκικών συνόρων και στο Ζαμπαντανί στην μεριά των συνόρων του Λιβάνου, και από εκεί μεταφέρονται στην Συρία. Ο Βάις γράφει πως η Τουρκία δεν θα έκανε μεταφορά όπλων και εκπαίδευση αντρών αν δεν είχε σε αυτά τα θέματα την στήριξη της Τουρκίας.

Εφ. Ραντικάλ-tourkikanea.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ