Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία τσακώνεται και με το Ιράκ.Για...θέατρο κατηγόρησε ο Ερντογάν τον πρωθυπουργό

22.04.2012 | 01:08
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε απόψε τον Ιρακινό ομόλογό του Νούρι αλ-Μάλικι ότι "δίνει σόου" όταν δηλώνει ότι Τουρκία εξελίσσεται σε "εχθρική" χώρα για την ευρύτερη περιοχή.
"Του απαντήσαμε μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Αν δώσουμε το λόγο στον κ. Μάλικι, του παρέχουμε την ευκαιρία να δώσει ένα σόου, δεν υπάρχει λόγος να τον ενθαρρύνουμε στην αναζήτηση του γοήτρου του", είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέφοντας από την επίσκεψή του στο Κατάρ.
"Στις χειρότερες στιγμές του, η Τουρκία στάθηκε πάντα στο πλευρό του Ιράκ", υπογράμμισε ο Ερντογάν, διαβεβαιώνοντας ότι η Άγκυρα δεν κάνει κανένα διαχωρισμό μεταξύ σιιτών και σουνιτών. "Ο Μάλικι πρέπει να γνωρίζει ότι η συμπεριφορά του δεν θα μας χωρίσει από τους Ιρακινούς αδελφούς μας", πρόσθεσε.
Ο σιίτης Μάλικι υποστήριξε την Παρασκευή ότι η σουνιτική Τουρκία εξελίσσεται σε "εχθρικό κράτος", αφότου ο Ερντογάν τον κατηγόρησε, την προηγούμενη ημέρα, ότι μονοπωλεί την εξουσία και κάνει διακρίσεις απέναντι στους σουνίτες. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ