Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ντροπή με το κλείσιμο των στρατοπέδων! 850 σ΄όλη τη χώρα! Η λίστα στο Onalert.

14.04.2011 | 15:16
Μεγάλες διαστάσεις αρχιζει να παίρνει η υπόθεση του στρατοπέδου στο Άργος Ορεστικό, το οποίο αν και είχε προγραμματιστεί να κλείσει στο πλαίσιο του "χακί Καλλικράτη" παραμένει ανοιχτό επειδή -όπως λένε οι πληροφορίες- το ζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι το συγκεκριμένο στρατόπεδο αλλά η νοοτροπία και η πρακτική του ΥΕΘΑ σ΄ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ο "χακί Καλλικράτης" με το συμμάζεμα των μονάδων και το κλείσιμο εκατοντάδων στρατοπέδων θα απελευθερώσει σημαντικά ποσά που χρόνια τώρα αλλά και σήμερα δαπανώνται για την συντήρηση "στρατοπέδων-φαντασμάτων". Τα οποία υποτίθεται ότι συντηρούν οικονομικά τοπικές κοινωνίες,αλλά ούτε αυτό τελικά το κάνουν!

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με περισσή ευκολία -και ελαφρότητα- κλείνει σχολεία σ΄ όλη τη χώρα,αδιαφορώντας για τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες πολιτών,στο θέμα του κλεισίματος των στρατοπέδων δείχνει μια εξαιρετικά ανεξήγητη ραθυμία! Μετά από 18 μήνες συζητήσεων το ΥΕΘΑ κατόρθωσε να παρουσιάσει μία λίστα επτά Κέντρων Νεοσυλλέκτων τα οποία πάνε για κλείσιμο! Αμέσως πήρε πίσω το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό,κατόπιν αιτήματος του κ.Πετσάλνικου,όπως διέρρευσε και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευστεί.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ

Το Onalert έχει στη διάθεσή του όλη τη λίστα των στρατοπέδων της χώρας. Δεν την δημοσιεύει αυτούσια,καθώς πολλοί μπορεί να υποστηρίξουν ότι οι τοποθεσίες στρατιωτικών μονάδων δεν είναι σωστό να δημοσιοποιούνται. Στην απίθανη περίπτωση που η ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν την έχει ,πολύ ευχαρίστως να την προωθήσουμε αρμοδίως!
Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη. Η ηγεσία του ΥΕΘΑ έχει στη διάθεσή της ολοκληρωμένο σχέδιο για το κλείσιμο τουλάχιστον 300 άχρηστων στρατοπέδων! Άλλοι ανεβάζουν τον αριθμό των στρατοπέδων φαντασμάτων στα 400! Στρατόπεδα με ελάχιστη δύναμη και ανύπαρκτη αποστολή τα οποία πλέον δεν εξυπηρετούν ούτε τις πραγματικές οικονομικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που τα φιλοξενούν. Για παράδειγμα στο Άργος Ορεστικό:

•το κέντρο νεοσυλλέκτων το οποίο ο κ.Πετσάλνικος φέρεται να επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας του, υποδέχεται 200 έως 250 νεοσύλλεκτους,οι οποιοι παραμένουν εκεί για τρεις εβδομάδες χωρίς δικαίωμα εξόδου.Ορκίζονται και φεύγουν για τις μονάδες τους. Συνεπώς οι μόνοι που "στηρίζονται οικονομικά" είναι όσοι προμηθεύουν με τρόφιμα το στρατόπεδο και ουδείς άλλος.

Μπορεί ένας σύγχρονος στρατός του ΝΑΤΟ να λειτουργεί με τέτοια αστεία κριτήρια; Ασφαλώς όχι. Μπορεί μία χώρα που οικονομικά βουλιάζει,βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ ,με στρατό κάτω από 100.000 (σ.σ στα χαρτιά) να διατηρεί σε λειτουργία 850 στρατόπεδα; Γιατί δεν προχωρά λοιπόν ο "χακί Καλλικράτης"; Μα γιατί δεν υπάρχει τόλμη και αποφασιστικότητα,από αυτούς που έχουν κληθεί να τον εφαρμόσουν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ