Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η χάκερς "Anonymous" έριξαν το site του υπ. Δικαιοσύνης. "Σκοτώσατε τη Δημοκρατία στη χώρα" γράφουν

03.02.2012 | 09:34
Το πρώτο μεγάλο κρούσμα "ψηφιακού βανδαλισμού", όπως το αποκαλούν οι διωκτικές αρχές, εμφανίστηκα σήμερα με στόχο την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η διεθνής οργάνωση χάκερς "Anonymous" εισέβαλε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, μπλοκάροντας τη λειτουργία της, ανεβάζοντας κείμενο και βίντεο, που αποτελεί παρέμβαση για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

    "Η Δικαιοσύνη έρχεται", γράφουν στην αρχή και στη συνέχεια εμφανίζεται το κείμενο, που μεταξύ άλλων αναφέρει:

    "Αυτό που γίνεται στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Επιλεχτήκατε από τον ελληνικό λαό να πράξετε σύμφωνα με τις επιθυμίες του, αλλά αποτύχατε. Και σκοτώσατε το πιο ιερό στοιχείο που είχε η χώρα σας, που είναι η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας, αλλά τώρα εσείς τη σκοτώσατε..."

    Πιο κάτω αναφέρει ότι "είμαστε οι Anonymous, είμαστε λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν θα ξεχάσουμε, έπρεπε να μας περιμένετε. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τον λαό"

    Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους, τονίζουν ακόμα ότι "δίνουν διορία δύο εβδομάδων στηνΕλλάδα να εγκαταλείψει το ACTA (σύμφωνο ενάντια στην ανταλλαγή πλαστών προϊόντων)αλλιώς απειλούν με επιθέσεις παντού, ακόμα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Η εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γύρω στις 6 το πρωί, προκαλώντας συναγερμό στις διωκτικές αρχές. Αυτή την ώρα στο υπουργείο βρίσκεται κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκατέστησαν το πρόβλημα έχουν κατεβάσει το βίντεο των "Anonymous" από τις 7.25 και αναμένεται να τεθεί ξανά σε λειτουργία η ιστοσελίδα του υπουργείου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ