Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ-Ιράν: Ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν.

17.04.2012 | 13:09

Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν παραμένει μια επιλογή του Ισραήλ παρά το γεγονός ότι έχουν δρομολογηθεί οι πυρηνικές διαπραγματεύσεις της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός 'Αμυνας Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες για την επιτυχία των συνομιλιών αυτών.

Σε ερώτηση εάν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες άρχισαν στην Τουρκία το Σάββατο, θα πείσουν το Ιράν να σταματήσει τον εμπλουτισμό του ουρανίου, ο Εχούντ Μπαράκ δήλωσε στο ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού:"Δε νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, ούτε τώρα στις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης, αλλά ούτε και μετά τις συνομιλίες της Βαγδάτης, τον επόμενο μήνα".

Ο Μπαράκ αναμένεται να συναντηθεί με τον αμερικανό υπουργό 'Αμυνας Λίον Πανέτα στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, ενώ τα ισραηλινά ΜΜΕ εικάζουν ότι το Ισραήλ έχει υποσχεθεί στο κυριότερο σύμμαχό του ότι δεν πρόκειται να επιτεθεί στο Ιράν όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

"Δεν έχουμε λάβει καμία δέσμευση", δήλωσε ο Μπαράκ όταν ρωτήθηκε εάν υποσχέθηκε κάτι τέτοιο.

"Δεν υπάρχει, δεν υπήρξε και δε θα υπάρξει τέτοια υπόσχεση", υπογράμμισε.

Ο ισραηλινός υπουργός επανέλαβε τους ισραηλινούς φόβους ότι οι συνομιλίες του Ιράν με τις έξι δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα και Γερμανία) θα διαρκέσουν πολύ και θα σπαταληθείολύτιμος" χρόνος.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ