Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεφεύγει η κατάσταση στη Καμπούλ.2 Αμερικανοί νεκροί μέσα σε υπουργείο.Καλά οι Έλληνες

25.02.2012 | 17:00
Δυο αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στο υπουργείο Εσωτερικών στην Καμπούλ, πέμπτη ημέρα των ταραχών στο Αφγανιστάν με αφορμή τη βεβήλωση αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική στρατιωτική βάση, έγινε γνωστό από αξιωματούχους και από την τοπική τηλεόραση.

   

"Σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών στο υπουργείο και δυο Αμερικανοί σκοτώθηκαν από τα πυρά της αφγανικής αστυνομίας", δήλωσε κυβερνητική πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται.

   

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, αιτία της ανταλλαγής πυρών ήταν ένα "φραστικό επεισόδιο".

   

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν το κτίριο του υπουργείου απαγορεύοντας την είσοδο ή την έξοδο από αυτό."

Σ΄ ότι αφορά στην Ελληνική στρατιωτική αποστολή ,πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι καλά και δεν αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο.

Ο στρατηγός Τζον 'Αλεν, διοικητής της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, (Isaf), αποφάσισε σήμερα να "ανακαλέσει όλο το προσωπικό της Isaf που εργάζεται στα αφγανικά υπουργεία στην Καμπούλ", μετά το θάνατο των δυο αξιωματικών της νατοϊκής δύναμης από πυρά ενόπλου μέσα στο αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

"Για προφανείς λόγους, λάβαμε αμέσως μέτρα για την ανάκληση όλου του προσωπικού της Isaf που εργάζεται στα υπουργεία στην Καμπούλ και γύρω από αυτήν", τόνισε ο στρατηγός 'Αλεν. 

ΣΧΟΛΙΑ