Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και 2ο αμερικανικο αεροπλανοφόρο στο Κόλπο, συνοδεία καταδρομικού και αντιτορπιλικού

12.01.2012 | 12:15
Ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το USS Carl Vinson, έφτασε στην περιοχή ευθύνης του 5ου αμερικανικού στόλου, που καλύπτει την Ερυθρά Θάλασσα, τη Θάλασσα του Ομάν και τον Κόλπο.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο, ωστόσο, έσπευσε να ανακοινώσει ότι πρόκειται για κίνηση... ρουτίνας. Συνοδευόμενο από ένα καταδρομικό και ένα αντιτορπιλικό και μεταφέροντας περίπου 80 αεροπλάνα και ελικόπτερα, το Carl Vinson, έφτασε στην περιοχή, κυρίως για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο 5ος αμερικανικός στόλος.

Δεν βρίσκεται στον Κόλπο και ως εκ τούτου δεν έχει προς το παρόν περάσει τα Στενά του Ορμούζ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πλοίαρχος Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου Το Carl Vinson, θα αντικαταστήσει ένα άλλο αεροπλανοφόρο, το USS John Stennis, το οποίο βρίσκεται ακόμη στην περιοχή, σύμφωνα με τον πλοίαρχο Κίρμπι.

Πρόσθεσε πως «το γεγονός ότι υπάρχουν δύο αεροπλανοφόρα στον τομέα αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο όσον αφορά το Ιράν».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ