Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και στα ελληνικά Μ113,ανταλλακτικά made in Turkey;

18.01.2011 | 05:01
Τελικά δεν κυκλοφορούν μόνο τα οχήματα της Εθνοφρουράς στη Κύπρο με λάστιχα made in Turkey. Είναι πολύ πιθανό να δούμε και τα τεθωρακισμένα οχήματα Μ113 του ελληνικού στρατού,με “πέδιλα” στις ερπύστριες τα οποία θα προέρχονται από τουρκική εταιρεία!

Το ΓΕΣ έχει προχωρήσει στη παραγγελία για “πέδιλα”, μέσω NATO/NAMSA. Το θέμα είναι ότι μεταξύ των εταιρειών που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προμήθειας είναι και η τουρκική FNSS Savunma Sistemleri A.Ş  

Στην σελ.2 της επισυναπτόμενης πρόσκλησης της NAMSA (JDV10381-11/01/2011), διακρίνεται μεταξύ άλλων, στο σημείο Νο20 (Προμήθεια 12.000 πεδίλων Μ113) η εταιρεία (ΝΑΤΟ Code:T0720).

Όσο για τα τουρκικά λάστιχα που σύμφωνα με όσα υποστηρίζει τούρκος επιχειρηματίας πουλά στη Κύπρο για οχήματα της Εθνικής Φρουράς, αναμένονται απαντήσεις. Τι υποστηρίζει ο τούρκος ειχειρηματίας;


Ο Μουσταφά Χασάνογλου, που είναι αντιπρόσωπος των τουρκικών ελαστικών PETLAS στην Ελλάδα, μιλώντας στον τούρκο  υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Νιχάτ Εργκιούν του δήλωσε ότι εξάγει ελαστικά στην Κύπρο και όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα « έγινε φανερό ότι πολλά από τα ελαστικά της Εθνικής Φρουράς είναι τουρκικής παραγωγής.» Ο Χασάνογλου, μιλώντας στην εφημερίδα Habertürk, δήλωσε πως «εδώ και 16 χρόνια είμαι αντιπρόσωπος. Από το 2005 πουλώ ελαστικά και στη “Νότια Κύπρο».

Ο Χασάνογλου, δηλώνει ότι οι εξαγωγές γίνονται μέσω της Ελλάδας « πάνω στα λάστιχα δεν αλλάζουμε τίποτα πάνω τους γράφει το όνομα της εταιρείας μας και “Made in Turkey”». Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι με τον Κύπριο συνεργάτη του, γνωρίστηκαν σε έκθεση στη Θεσσαλονίκη. « Στην αρχή δυσκολεύτηκε να τα πουλήσει λόγω της χώρας παραγωγής που έγραφε πάνω στα ελαστικά . Αν και εξηγούσε ότι τα έφερνε από την Ελλάδα, είχε δυσκολίες. Τώρα όμως μπήκε στην αγορά.»

Στη Κύπρο ακούει κανείς; Ή κάνουν πως δεν ακούνε;

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ