Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και τελικά...παίρνουμε τη 5η δόση τον Ιούλιο!

20.06.2011 | 06:43
Στις αρχές Ιουλίου -- και υπό τον όρο της ολοκλήρωσης του νομοθετικού έργου της Βουλής αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα -- θα εκταμιευτεί η πέμπτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα, ύψους 12 δισ. ευρώ. Αυτό δήλωσε προς τους εκπροσώπους του Τύπου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

   

Ειδικότερα, ο κ. Γιουνκέρ ανέφερε ότι σημειώθηκε πρόοδος σε σχέση με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πρόγραμμα αρωγής προς την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν ακόμη ουκ ολίγα εκκρεμή ζητήματα.

   

Τόνισε ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να είναι εθελουσία και χωρίς πιέσεις από τις κυβερνήσεις. 

   

Ο κ. Γιουνκέρ ανέφερε ακόμη ότι οι χώρες της ευρωζώνης ζητούν επιτακτικά από την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει το σχετικό με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα νομοθετικό έργο, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα αναμείνουν και την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση της Ελλάδας. 

   

Τέλος, ο πρόεδρος της ευρωζώνης επανέλαβε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να συναινέσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στην εφαρμογή του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ