Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κακούργημα η κατοχή ...πολυβόλων. Στο στόχαστρο και οι "μπαλωθιές" της Κρήτης.

22.02.2011 | 06:28
Μετατρέπεται σε κακούργημα (κάθειρξη έως είκοσι χρόνια) η παράνομη οπλοφορία πολυβόλων όπλων, βαρέως οπλισμού, πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων, χειροβομβίδων και όλμων, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο νομοσχέδιο που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.

   

Εξάλλου με άλλη προσθήκη που επέφερε ο υπουργός αίρεται το αξιόποινο της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου, αρκεί ο κάτοχος να εμφανισθεί αυτοβούλως στις αρχές -δηλαδή πριν τυχόν ελεγχθεί- και να το δηλώσει καταβάλλοντας το 20πλάσιο του παραβόλου.

   

Ο υπουργός μίλησε για νομοθέτημα που επιδιώκει πληρέστερο έλεγχο όπλων και πυρομαχικών από την πηγή ως την κατανάλωση, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα που έχει υποβληθεί από εμπόρους για πώληση διόπτρων στα κυνηγετικά όπλα.

   

Θετικές σε γενικές γραμμές, αλλά με αρκετές παρατηρήσεις- ενστάσεις ήταν οι κρίσεις των κομμάτων για το νομοσχέδιο που ήδη υπερψηφίσθηκε επί της αρχής του από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

   

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Ασπραδάκης τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου ως αναγκαίου για την καταπολέμηση της κατασκευής διακίνησης και εμπορίας πυροβόλων όπλων.

   

Ο εισηγητής της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος δήλωσε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, σημείωσε όμως κακώς δεν καθίσταται υποχρεωτική η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, ενώ γενικότερα ως νομοθέτημα, ακυρώνει οποιαδήποτε προσπάθεια λειτουργίας της αγοράς με την ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας παραγωγής, για παράδειγμα φυσιγγίων, ενώ κάλεσε την πολιτεία να επιτρέψει τη γόμωση και αναγόμωση πυρομαχικών από αθλητικούς συλλόγους.

   

Υπέρ οποιασδήποτε νομοθετικής πρωτοβουλίας που οδηγεί στον περιορισμό της διακίνησης όπλων, αλλά επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη ως προς την αποτελεσματικότητά της τάχθηκε ο αγορητής του ΚΚΕ Ιωάννης Γκιόκας, ενώ ο αγορητής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης σημείωσε ότι χρειάζεται ένας νέος ολοκληρωμένος νόμος για την κατοχή όπλων.

   

Θετικό αλλά "επιφανειακό", χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, κρίνοντας ότι οι όποιοι έλεγχοι προβλέπονται, γίνονται με προχειρότητα.

    

   

"Καβγάς" για τις κρητικές "μπαλωθιές"

   

Στο περιθώριο της συζήτησης, έγινε σφοδρό φραστικό επεισόδιο μεταξύ της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή και του ανεξάρτητου βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, όταν η πρώτη μνημόνευσε την πολύ κακή συνήθεια Κρητών κυρίως με τις "μπαλωθιές" σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

   

Η αναφορά της κ. Πιπιλή στους κ.κ. Κώστα Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Μαρκογιαννάκη που σε έντονο ύφος είπε ότι και κατά την επίσκεψη Σαμαρά "έπεσαν μπαλωθιές"

   

Κουβέντα στην κουβέντα η κ. Πιπιλή απεκάλεσε τον συνάδελφό της "ορντινάντσα", ενώ εκείνος της είπε "να πάει να κάνει κάποια επίδειξη χορού για την μάθει ο κόσμος".- Κι εσείς να πάτε να πλύνετε τα πιάτα, που δεν πρόλαβα, γιατί εργάζομαι, ανταπάντησε η βουλευτής.

   

Τελικώς με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων πήραν και οι δύο πίσω τις βαριές κουβέντες.

Tags: NEWS,ΟΠΛΑ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ