Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταστρέφεται ιατρικός εξοπλισμός της Εθνικής Φρουράς

10.12.2011 | 00:41
Με αχρήστευση κινδυνεύει ιατρικός εξοπλισμός της Εθνικής Φρουράς λόγω του ότι παραμένει σε αδράνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δύο τέτοιες περιπτώσεις εντόπισε και επισημαίνει στην ετήσια έκθεσή της η Γενική Ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.Η πρώτη περίπτωση παρατηρήθηκε στο οδοντιατρείο φρουράς Λεμεσού, το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω μη τοποθέτησης οδοντίατρου.


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ιατρικός εξοπλισμός που βρίσκεται στο ιατρείο να παραμένει σε αδράνεια. 

Σε επιστολή που έλαβε η Γενική Ελέγκτρια από το ΓΕΕΦ σημειώνεται ότι, λόγω της μακροχρόνιας αδράνειας και της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, η συντήρηση των μηχανημάτων είναι αδύνατη, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αχρήστευσής τους.Σε άλλη περίπτωση, στο Δερματολογικό/Χειρουργικό του Στρατιωτικού Νοσοκομείου υπάρχει μία συσκευή λέιζερ (EAGLE 25SR) η οποία, λόγω μακρόχρονης αδράνειας, έχει υποστεί, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ανεπανόρθωτη βλάβη, ενώ, όπως σημειώνει η κ. Γιωρκάτζη, το χειρουργείο και ο αναισθησιολογικός εξοπλισμός δεν αξιοποιούνται, αφού ο μοναδικός χειρουργός του νοσοκομείου βρίσκεται σε προαφυπηρετική άδεια και δεν έχει αντικατασταθεί.Η Ελεγκτική Υπηρεσία εισηγήθηκε όπως όλες οι μονάδες της Εθνικής Φρουράς στις οποίες διατηρούνται ιατρεία υποβάλουν καταστάσεις για τυχόν αδρανή ιατρικό εξοπλισμό που διαθέτουν, έτσι ώστε να αξιολογηθούν και προωθηθούν ενέργειες για αξιοποίησή του.

Σε απάντησή του, το Υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι οι αδρανείς οδοντιατρικές μονάδες θα μεταφερθούν σε οδοντιατρεία της ΕΛΔΥΚ, ενώ αναμένεται η επιδιόρθωση/συντήρηση της συσκευής λέιζερ μέσω του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη για πρόσληψη χειρουργού για κάλυψη αναγκών του Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ