Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατέλαβαν πλοίο ελληνικών συμφερόντων οι Σομαλοί

25.10.2010 | 08:50
Ένα φορτηγό πλοίο, που είχε ναυλώσει η γερμανική εταιρεία Beluga, κατελήφθη από σομαλούς πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε η εταιρεία η οποία εδρεύει στη Βρέμη.
Το πλοίο, το οποίο μετέφερε εμπορευματοκιβώτια, είχε αναχωρήσει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είχε προορισμό το λιμάνι του Ρίτσαρντς Μπέι στη Νότια Αφρική.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των μελών του πληρώματος του πλοίου ή τις εθνικότητές τους.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την είδηση για την κατάληψη του πλοίου από πειρατές.

Νωρίτερα η δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της πειρατείας Atalante ανακοίνωσε ότι σομαλοί πειρατές κατέλαβαν ανοικτά της Κένυας ένα δεξαμενόπλοιο, με σημαία Σιγκαπούρης, το οποίο είχε ναυλώσει ελληνική εταιρεία. Οι Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο ελληνικής εταιρείας που μετέφερε υγραέριο με σημαία Σιγκαπούρης, ανοικτά των ακτών της ανατολικής Αφρικής.
Ο Άντριου Μουανγκούρα του Προγράμματος Βοήθειας Ναυτικών Ανατολικής Αφρικής δήλωσε πως οι πειρατές κατέλαβαν το MV York, το οποίο διαχειρίζεται ελληνική εταιρία, ανοικτά της Κένυας το απόγευμα του Σαββάτου (χθες), λιγότερο από 12 ώρες αφότου απέπλευσε από το λιμάνι της Μομπάσα.

Η ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη, EU Navfor, ανέφερε πως το πλοίο έχει 17μελές πλήρωμα, τον πλοίαρχο, που είναι Γερμανός, δύο Ουκρανούς και 14 Φιλιππινέζους και πως καταλήφθηκε σε απόσταση 50 μιλίων (80 χλμ) από τη Μομπάσα.

"Κατελήφθη στις 17:30 τοπική ώρα. Έπλεε κενό φορτίου, αφού ξεφόρτωσε στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Σιμάνζι στη Μομπάσα", δήλωσε στο Ρόιτερ ο Μουανγκούρα. Ένας πειρατής αυτοαποκαλούμενος Χασάν δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερ πως το δεξαμενόπλοιο κατευθύνεται τώρα στο Γκαράντ, μια πειρατική βάση στις ακτές της κεντρικής Σομαλίας.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ