Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καθήλωση αεροσκαφών για 5 εκ.ευρώ! Σε κατάρρευση και αφοπλισμό οδηγεί η τρόϊκα τις ΕΔ

11.08.2012 | 23:01
Κατάρρευση, δεν υπάρχει άλλη λέξη που να περιγράφει αυτό που συμβαίνει στις ΕΔ. Και το οποίο επί της ουσίας επιβάλεται από τους δανειστές μας. Το πρώτο σημάδι αυτής της κατάρρευσης είναι η απόφαση για τον οριστικό παροπλισμό όλων των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας! Απόφαση που μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις για τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ, σε σχέση μ΄ αυτή της Τουρκίας!

Το ΠΝ αναζητούσε λύση για αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ,προς αντικατάσταση των γηρασμένων P 3 Orion. Όταν τα οικονομικά δεδομένα έκαναν απαγορευτική την προμήθεια νέου αεροσκάφους οι ναύαρχοι άρχισαν να εξετάζουν λύσεις που θα μπορούσαν να διατηρήσουν “εν ζωή” έστω δύο από τα έξι αεροσκάφη P 3 Orion, ώστε η Ελλάδα να διατηρήσει το πάνω χέρι στις ΝΑΤΟϊκές περιπολίες στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και να μην τις αναλάβουν οι Τούρκοι.

Μία από τις λύσεις που εμφανιζόταν ως η οικονομικότερη ήταν να γίνουν βασικές δομικές εργασίες σε δύο P 3 Orion -αυτά που θεωρούνται ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση- ώστε να μπορούν να εκτελούν αποστολές για τρία έως τέσσερα ακόμη χρόνια. Και στο μεταξύ -ανάλογα με την οικονομική κατάσταση- να αναζητηθεί άλλη λύση. Η οποία δεν ήταν απαράιτητα η αγορά νέου αεροσκάφους. Εξεταζόταν ακόμη και ο πλήρης εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών που όμως θα κόστιζε πάνω από 200.000.000.

Όλα αυτά, αποτελούν παρελθόν. Πληροφορίες του Onalert, λένε ότι χθες αποφασίστηκε ο παροπλισμός και των δύο P 3 Orion που είχαν επιλεγεί για “συμμάζεμα” και συνέχιση των πτήσεων!

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μένει χωρίς αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας,μ΄ ότι αυτό σημαίνει επιχειρησιακά. Και σημαίνει προφανώς πολλά,όχι μόνο για λόγους που έχουν να κάνουν με το ΝΑΤΟ και τους προαναφέραμε ,αλλά και για εθνικούς λόγους.

Το ΠΝ εξέτασε και τη λύση ιπτάμενων μέσων του ΛΣ,τα οποία όμως δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το 10% των επιχειρησιακών απαιτήσεων των αποστολών που αναλάμβαναν τα P 3 Orion.

Η λύση να υποκαθιστούν το επιχειρησιακό έργο των P 3 Orion τα μεταγωγικά αεροσκάφη C 130 -κάτι που γίνεται και τώρα- είναι και ακριβή αλλά και επιβαρύνει πολύ τα μεταγωγικά αεροσκάφη που προφανώς τα έχουμε για άλλες εξίσου σημαντικές αποστολές.

Η ουσία του θέματος είναι ότι φαίνεται να μην υπάρχει κανείς να βάλει “φρένο” σ΄ ότι παράλογο και τελικά καταστροφικό για τις ΕΔ, ζητάνε οι τροϊκανοί. Που πλέον είναι πασιφανές ότι όχι απλά έχουν μπει στο σκληρό πηρύνα της Εθνικής Άμυνας, αλλά τις οδηγούν προς τον αφοπλισμό! Και αυτή είναι ίσως η δεύτερη λέξη μετά από τη κατάρρευση που περιγράφει την κατάσταση στην οποία κάποιοι οδηγούν τις Ελληνικές ΕΔ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολονύχτιο...μαγείρεμα σε μεταθέσεις και τοποθετήσεις σε θέσεις εξωτερικού σε ΓΕΝ και ΓΕΑ!

"Βυθίζονται" Ναυπηγεία και υποβρύχια! Οι "φλυαρίες" των αρχηγών και οι ευθύνες Βενιζέλου

Zubr: Το..."σαμποτάζ της φούστας"! Πολιτικές και "επιχειρηματικές" σκοπιμότητες "σαμποτάρουν" το ΠΝ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ