Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάτοικοι Ωρωπού:"Θέλουμε να μπούμε στη βάση των ΝΙΚΗ"! Το μόνο εύκολο!

19.07.2011 | 22:03


Επιστολή προς τον Α/ΓΕΑ Β.Κλόκοζα,έστειλε ο δήμαρχος Ωρωπού,εκφράζοντας την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για το θέμα της αποθήκευσης 30 από τους 140 πυραύλους ΝΙΚΗ! Χθες μια μικρής έκτασης πυρκαγιά έσπειρε το πανικό και ο δήμαρχος ζητά ενημέρωση αλλά και επιτόπια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις που είναι αποθηκευμένοι οι πύραυλοι. Αυτο το τελευταίο είναι μάλλον και το πιο εύκολο ,αφου όπως μας πληροφόρησε κάτοικος της περιοχής ,από τη μία πλευρά της ανενεργής πια βάσης,δεν υπάρχει καν περίφραξη και τα μέτρα ασφαλείας είναι εξαιρετικά χαλαρά.

Η επιστολή του δημάρχου προς τον Α/ΓΕΑ:

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,


Μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο, ενημερωθήκαμε μέσω πολλαπλών δημοσιευμάτων τόσο έντυπων όσο και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, ότι στην ανενεργή αεροπορική βάση του Κατσιμιδίου που βρίσκεται μέσα στα όρια του νέου Δήμου Ωρωπού, εντός πυκνής δασικής βλάστησης που συνορεύει με τον οικισμό της Ιπποκρατείου Πολιτείας, ότι φυλάσσονται 30 παλαιοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι τύπου ΝΙΚΗ – ΗΡΑΚΛΗΣ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι πύραυλοι αυτοί περιέχουν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, το όριο ζωής της οποίας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχει λήξει και ότι σε περίπτωση αυτανάφλεξης ή ανάφλεξης από εξωτερικό αίτιο (π.χ δασική πυρκαγιά), οι κίνδυνοι για τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής αλλά και ευρύτερων περιοχών του λεκανοπεδίου Αττικής είναι ανυπολόγιστοι.

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα σας παρακαλούσαμε:

α) Να μας ενημερώσετε αναλυτικά για τις προβλέψεις που έχετε λάβει ώστε να αποφευχθεί τέτοιου είδους ατύχημα
β) Να μας γνωρίσετε το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των πυραύλων αυτών από την περιοχή μας. Η απομάκρυνση αυτή κατά την άποψή μας πρέπει να συντελεστεί άμεσα.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και πέραν από την οποιαδήποτε γραπτή απάντησή σας επί της επιστολής αυτής, θα επιθυμούσαμε το συντομότερο δυνατόν μια συνάντηση μαζί σας ή με αρμόδιους επιτελείς σας ώστε να ενημερωθούμε όσο το δυνατόν αναλυτικότερα για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

Θα επιθυμούσαμε επίσης εάν αυτό είναι δυνατόν να κανονιστεί μια επιτόπια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης Κατσιμιδίου ώστε να αποκτήσουμε ίδια αντίληψη της επικρατούσας κατάστασης σε ότι αφορά τη φύλαξη των υπόψη πυραύλων και των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Οικονομάκος


Δήμαρχος Ωρωπού 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ