Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κι από Σεπτέμβριο,βροχή οι παραιτήσεις και "μαύρη εργασία".

01.08.2011 | 00:13
Μπαράζ παραιτήσεων από τις ΕΔ αναμένεται από τον Σεπτέμβριο. "Όποιος μπορεί θα φύγει",έλεγε στο Onalert ανώτερος αξιωματικός. Η λογική αλλά και οι ανάγκες επιβίωσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για συναισθηματισμούς.

Οι παραιτήσεις στελεχών ξεπέρασαν κατά πολύ τις 3000 πέρυσι .Και το "κοντέρ" σταμάτησε να γράφει γιατί οι ευκαιρίες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν δραματικά λόγω της κρίσης αλλά και λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί για τους συνταξιούχους.

Όμως μετά από τις συνεχείς περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών υπάρχει πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης σε σημαντικό αριθμό στελεχών που μετατρέπει την επιλογή της παραίτησης σε μονόδρομο. Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι απ΄ αυτούς αναγκαστικά θα αναζητήσουν "μαύρη εργασία", με συνέπεια όλοι να βγαίνουν ζημιωμένοι απ΄ αυτή την υπόθεση. Και οι ίδιοι που αναγκάζονται σε παραίτηση ,αλλά και το κράτος που δεν θα εισπάττει τις εργοδοτικές εισφορές. Μόνοι κερδισμένοι οι εργοδότες,οι οποίοι θα προσλάβουν πρώην στρατιωιτκούς με αστείους ,"μαύρους" μισθούς.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ