Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινδύνευσε η Γαλλίδα ΥΠΕΞ.

21.01.2011 | 19:18
Μια φράση που αποδόθηκε στη Μισέλ Αλιό Μαρί εξόργισε τους Παλαιστίνιους. Δεκάδες άτομα επιτέθηκαν στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη Γαλλίδα υπουργό στη Γάζα.

Δύσκολες στιγμές πέρασε η Αλιό Μαρί και η συνοδεία τους κατά την επίσκεψή τους στη Λωρίδα της Γάζας. Όλα ξεκίνησαν από την επίσκεψη της επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στο Τελ Αβίβ και στους γονείς του Ισραηλινού στρατιώτη, Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια κρατείται αιχμάλωτος από τη Χαμάς.

Η φράση “έγκλημα πολέμου” που αποδόθηκε –από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης- στη Γαλλίδα υπουργό αποτέλεσε... “αιτία πολέμου” για τους Παλαιστίνιους, συγγενείς κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές. Εξ ου και η “θερμή” υποδοχή που της επεφύλαξαν!

Δεκάδες άτομα επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που μετέφερε την Αλιό Μαρί με αυγά και παπούτσια (ύψιστη προσβολή για τους Άραβες), ενώ κάποιοι ξάπλωσαν στο δρόμο για να εμποδίσουν τα οχήματα να περάσουν προς τη Λωρίδα της Γάζας. Το πλήθος φώναζε στη Γαλλίδα υπουργό να φύγει από την περιοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα μέλος της αντιπροσωπείας της τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ισραήλ.

“Έξω από τη Γάζα” έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι, ενώ ένα άλλο ανέφερε: “υπάρχει ένας Γκιλάντ Σαλίτ αλλά και 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι”.

Εκπρόσωπος της Αλιό Μαρί διέψευσε πως η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε “έγκλημα πολέμου” την κράτηση του Σαλίτ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “οι δηλώσεις της παρεξηγήθηκαν από τα ισραηλινά μέσα». Γάλλοι δημοσιογράφοι που συνοδεύουν την Αλιό στη Γάζα μετέδωσαν πως η επίμαχη φράση χρησιμοποιήθηκε από τον πατέρα του Σαλίτ, όχι από την ίδια.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ