Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

08.01.2012 | 00:01

Κινητικότητα στο τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.Οι υπουργοί Άμυνας ...τα λένε

Στο Ισραήλ σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, ύστερα από πρόκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας Ehud Barak. Στο Ισραήλ σήμερα για επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, ύστερα από πρόκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας Ehud Barak. Οι δύο Υπουργοί Άμυνας θα έχουν συνομιλίες σε θέματα κοινής αρμοδιότητας και θα υπογράψουν συμφωνίες για αμυντική συνεργασία και για προστασία και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, τον Υπουργό Εξωτερικών Avigdor Lieberman καθώς και με τον Α.Θ. Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ’. 

Είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέπτεται επίσημα το Ισραήλ.

Όλα αυτά δύο μόλις 24ωρα πριν την επίσημη επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην Αθήνα. Ο κ.Μπάρακ θα έρθει τη Τρίτη για να συναντηθεί με τον Έλληνα ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο. Είναι σαφές ότι υπάρχει κινητικότητα στο τρίγωνο Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου,που πιθανότατα δεν έχει σχέση μόνο με τις έρευνες για φυσικό αέριο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αν οι πληροφορίες για ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν επαληθευτούν,Ελλάδα και Κύπρος θα έχουν ρόλο ,θέλοντας και μη.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ