Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλείνουν πανεπιστήμια στο Ιράν

25.10.2010 | 08:47
Στο Ιράν κλείνουν όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα διδασκαλίας μαθημάτων που κρίνονται από τις αρχές πολύ "δυτικά".


Το Ιράν δεν θα επιτρέψει στα Πανεπιστήμιά του να αρχίσουν τη διδασκαλία ορισμένων κλάδων μαθημάτων που κρίθηκε ότι είναι πολύ "δυτικά" και τα υπάρχοντα πανεπιστημαικά τμήματα με τέτοιου είδους μαθήματα θα αναθεωρηθούν, ανακοινώθηκε την Κυριακή από ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Παιδείας.
 
"Θα διακοπεί η συνέχιση 12 κλάδων μαθημάτων στον τμήμα κοινωνικών επιστημών όπως είναι τα μαθήματα που σχετίζονται με το νόμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διοίκηση, την κοινωνιολογία, τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τις πολιτικές επιστήμες και τα τμήματα αυτά θα αναθεωρηθούν και θα ανανεωθούν", δήλωσε συγκεκριμένα ο Αμπολφαζί Χασανί μιλώντας στην εφημερίδα "Αρμαν".
 
"Το περιεχόμενο αυτών των επιστημών βασίζεται αποκλειστικά στη δυτική κουλτούρα. Η ανανέωση των μαθημάτων αυτών στα τμήματα όπου διδάσκονται έχει στόχο να τα κάνει όσο γίνεται πιό συμβατά με την ισλαμική διδασκαλία" πρόσθεσε ο κ. Χασανί.
 
Ο ίδιος ανέφερε κατηγορηματικά ότι σε όλα τα ιρανικά πανεπιστήμια θα κλείσουν τα υπάρχοντα τμήματα διδασκαλίας αυτού του είδους των μαθημάτων μέχρι να γίνει η ανανέωσή τους και η προσαρμογή τους στους ισλαμικούς κανόνες και επανάλαβε την πάγια θέση των σκληροπυρηνικών κυβερνώντων της χώρας ότι η Δύση προσπαθεί να ασκήσει την επιρροή τους στους ιρανούς νέους εισάγοντάς τους στον "παρακμιακό" πολιτισμό της.
 

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ