Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29.12.2011 | 00:51

Κύπριοι θα διατάζουν Τούρκους εντός Ευρωστρατού;Θα το δούμε από τη Κυριακή;

Μέγα θέμα προκύπτει για τη Τουρκία από τη 1η Ιανουαρίου 2012. Η Κύπρος αναλαμβάνει τη διοίκηση του Ευρωπαϊκού Στρατού έξι μήνες νωρίτερα από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ,τον ερχόμενο Ιούλιο!Μέγα θέμα προκύπτει για τη Τουρκία από τη 1η Ιανουαρίου 2012. Η Κύπρος αναλαμβάνει τη διοίκηση του Ευρωπαϊκού Στρατού έξι μήνες νωρίτερα από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ,τον ερχόμενο Ιούλιο!
Το σενάριο να δέχονται στρατιωτικοί της εντολές από Κύπριους,είναι εφιαλτικό για την Άγκυρα.Μπορεί να συμβεί; Βεβαίως,αφού η Τουρκία έχει δυνάμεις υπό τον έλεγχο της ΕΕ ,στη Βοσνία. Επίσης έχει δύναμη αστυνομικών στο Κόσσοβο.
Ήδη έχει σημάνει συναγερμός και αναζητούν λύση.Αν δεν βρεθεί τότε θεωρείται βέβαιο ότι η Τουρκία θα αποσύρει τις δυνάμεις της.
Η Τουρκία δεν πρόλαβε να αντιδράσει κι αυτό γιατί:
Η Πολωνία τη 1η Ιανουαρίου παραδίδει κανονικά την προεδρία της Ε.Ε. στην Δανία.Κανονικά αυτή θα αναλάμβανε και τη διοίκηση του Ευρωπαϊκού Στρατού.Όμως η Δανία δεν έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής . Για αυτό και δεν θέλει να αναλάβει την διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης της Ε.Ε. και της αστυνομικής δύναμης της Ε.Ε κι έτσι η διοίκηση πάει στον επόμενο που είναι η Κύπρος. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ