Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιβύη:Ανέστειλαν τις επιχειρήσεις οι κυβερνητικές δυνάμεις αλλά δεν αποσύρθηκαν.

24.04.2011 | 11:14
 Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Χάλεντ Κάιμ δήλωσε αργά το Σάββατο ότι ο στρατός της χώρας δεν εγκατέλειψε την Μιζουράτα αλλά ανέστειλε τις επιχειρήσεις του κατά των εξεγερμένων εκεί προκειμένου να επιτρέψει σε φύλαρχους να αναζητήσουν τρόπους να υπάρξει μια ειρηνική «λύση».

   

«Οι ένοπλες δυνάμεις δεν αποσύρθηκαν από την Μιζουράτα. Ανέστειλαν μόνο τις επιχειρήσεις τους» εναντίον των εξεγερμένων, είπε ο Κάιμ σε συνέντευξη Τύπου τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

   

Το απόγευμα της Παρασκευής το λιβυκό καθεστώς είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να αποσύρει τις δυνάμεις του από την Μιζουράτα, διευκρινίζοντας ότι θα εμπιστευθεί σε φύλαρχους πιστούς στον Μουάμαρ Καντάφι την αποστολή να επιτύχουν το τέλος των εχθροπραξιών μέσω διαπραγματεύσεων ή δια της βίας στην --πολιορκούμενη επί δύο μήνες-- πόλη, όπου στις μάχες του Σαββάτου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 28 άνθρωποι.

   

Σύμφωνα με τον Κάιμ, «στις φυλές ανατέθηκε να λύσουν το πρόβλημα μέσα σε 48 ώρες». 

   

«Εκτιμάμε ότι αυτή η μάχη θα επιλυθεί ειρηνικά και όχι στρατιωτικά», πρόσθεσε.

   

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ένας γάλλος δημοσιογράφος, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ του Σαββάτου στην Μιζουράτα. Ο δημοσιογράφος, που εργάζεται για ιστολόγια και «εναλλακτικά μέσα», σύμφωνα με φίλους του, χτυπήθηκε από σφαίρα περί τις 23:00 τοπική ώρα (00:00 την Κυριακή, ώρα Ελλάδας). Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χίκμα, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, σύμφωνα με ένα γιατρό.

   

Περίπου στη 01:00 σήμερα (ο2:00 ώρα Ελλάδας) ακούστηκαν εκρήξεις από ρουκέτες τύπου Γκραντ και πυρά αυτομάτων όπλων.

    


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ