Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μειώνουν τη μείωση του απασχόλησης! Στο 10% η περικοπή!

04.08.2011 | 13:00
Το κύμα αντιδράσεων των στρατιωτικών για τη μείωση του επιδόματος απασχόλησης κατά 20%, φουντώνει μέρα με την μέρα και φαίνεται ότι έχει κάποιο αποτέλεσμα!
Αλλαγές της τελευταίας στιγμής που αφορούν τους ένστολους των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα επιφέρει –σύμφωνα με πληροφορίες- ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο πολυνομοσχέδιο που ο ίδιος κατέθεσε στη Βουλή.
Κυριολεκτικά στο παρά ένα πριν την ψήφισή του, με ειδική διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή:
- το επίδομα ειδικών συνθηκών αντί για «ψαλίδι» 20% που έλεγε στο νομοσχέδιο, θα περικοπεί κατά 10%. Θα είναι έτσι η μόνη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων που θα γλιτώσουν κάτι, από τις περικοπές 15%-50% που προβλέπει το νομοσχέδιο στα ειδικά επιδόματα που προβλέπονται για τη θέση τους.
- θα εξαιρεί ρητά τους ένστολους από το ενιαίο μισθολόγιο που ετοιμάζει να επιβάλει στο δημόσιο η κυβέρνηση. Οι περικοπές αποδοχών που θα φέρει το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο δεν θα τους αγγίξει, αφού με τη νέα διάταξη, στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας θα διατηρήσουν το δικό τους ειδικό μισθολόγιο.
Φθάνουν αυτά για να “ανακουφίσουν” τους στρατιωτικούς; Όχι! Το μόνο που δείχνει αυτή η αλλαγή της τελευταίας στιγμής είναι ότι φαίνεται πως έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται το τεράστιο κύμα οργής που υπάρχει πλέον στις ΕΔ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ