Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεταθέσεις γίνονται,αλλά μόνο για όσους "έχουν μπάρμπα στη Κορώνη".Διαβάστε καταγγελία

27.05.2012 | 00:01


Η καταγγελία είναι σοβαρή και απαιτεί έρευνα και απάντηση.Γιατί δεν μπορεί την ίδια στιγμή που τα στελέχη κάθονται “σ΄ αναμμένα κάρβουνα” για το αν και πότε θα γίνουν μεταθέσεις στα υπουργικά γραφεία να γίνεται …πάρτυ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 28, Ν.2190/1994, ΦΕΚ Α΄28), για την περίοδο από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών και μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων, σχετικών με την υπηρεσιακή κατάσταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (κρίσεις-αποσπάσεις- μεταθέσεις). Συνεπώς ενώ μεταθέσεις-αποσπάσεις-διαθέσεις μέχρι τις εκλογές απαγορεύονται που στηριζόμενα τα Γενικά Επιτελεία και με ποίου εντολή μεταθέτουν τους υπηρετούντες στα Στρατιωτικά Γραφεία των πρώην ΑΝΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ και μάλιστα σε υπηρεσίες εκτός ΥΠΕΘΑ.

Δηλαδή για τις μεταθέσεις των στελεχών που αγωνιούν για να προγραμματίσουν τη ζωή των οικογενειών τους,είναι παράνομη ακόμη και η προεργασία των μεταθέσεων-τοποθετήσεων,αλλά όχι για όσους υπηρετούν σε θέσεις γραφείου υπουργού;Γι΄ αυτούς δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγες ημέρες;


  Ανώτερος Αξιωματικός που μετατέθηκε προ μηνός στο Στρατιωτικό Γραφείο του Δ.Αβραμόπουλου από τον Έβρο (χωρίς να έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο) διαπιστώθηκε πως δεν έχει χρόνο διοικήσεως . Αντί λοιπόν να τον εγγράψει κανονικά τον συμπληρώνει πλασματικά εμφανιζόμενος να υπηρετεί στην Προεδρική Φρουρά ενώ είναι στο Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού. Το εξοργιστικό είναι πως στο παραπάνω τέχνασμα είχε καταφύγει και στο παρελθόν όταν υπηρετούσε στο γραφείο του κ. Μειμαράκη.
Το φαινόμενο αρχίζει να λαμβάνει μορφή πατέντας καθώς και άλλου ανώτερου που μετατέθηκε από την Ρόδο στις μεταθέσεις στρατιωτών του εγγράφουν χρόνο διοικήσεως στην στρατονομία.

Απαντήσεις-εξηγήσεις αναμένονται.  
 

 

ΣΧΟΛΙΑ