Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέχρι και το ΔΝΤ, "τα πήρε" με τη Μέρκελ

17.11.2010 | 20:52
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν προειδοποίησε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο ότι η καλή κατάσταση της γερμανικής οικονομίας δεν θα διαρκέσει "για πολύ καιρό" αν καθυστερήσει η οικονομική ανάκαμψη των εταίρων της. 

"Η Γερμανία πάει μάλλον καλά αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Στρος-Καν στο γερμανικό περιοδικό Stern, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στον Τύπο, "όμως η γερμανική οικονομία εξαρτάται από την καταναλωτική δύναμη των ανθρώπων στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και όσο η οικονομική ανάκαμψή σε εκείνες είναι αργή, το γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό". 

"Ακόμα κι αν κάποιοι πολιτικοί θέλουν να δηλώνουν ότι η κρίση τελείωσε, η απάντησή μου είναι όχι, σίγουρα, όχι", πρόσθεσε ο Στρος-Καν. 

Επανερχόμενος στις επικρίσεις που συχνά δέχεται η Γερμανία για το πλεόνασμα που παρουσιάζει η οικονομία της ο Στρος-Καν έκρινε "ότι έχει σωστή βάση" η επιθυμία των ΗΠΑ να δουν τα πλεονάσματα κάποιων χωρών να μειώνονται. "Δεν μπροούμε να υπερασπιζόμαστε ταυτόχρονα τα δικά μας πλεονάσματα και να καταδικάζουμε τα ελλείμματα των άλλων", τα πρώτα τροφοδοτούνται από τα δεύτερα, επεσήμανε ο Στρος-Καν. 


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ