Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα Καντάφι στον Ομπάμα.

06.04.2011 | 16:20
Ο λίβυος ηγέτης έστειλε σήμερα ένα μήνυμα στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αφού οι ΗΠΑ απέσυραν τα μαχητικά αεροπλάνα τους που συμμετείχαν στη διεθνή εκστρατεία στη Λιβύη, μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana.


"Ο αδελφός ηγέτης της επανάστασης (ο Μουάμαρ Καντάφι) έστειλε σήμερα μήνυμα στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον επιθετικό αποικιοκρατικό σταυροφορικό συνασπισμό εναντίον της Λιβύης", μετέδωσε το πρακτορείο χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του μηνύματος.

Ο αμερικανικός στρατός απέσυρε τη Δευτέρα τα μαχητικά αεροπλάνα που συμμετείχαν στη διεθνή εκστρατεία στη Λιβύη. Στο εξής δεν πρόκειται να παρέχει παρά μόνον με αεροπλάνα για ανεφοδιασμό με καύσιμα εν πτήσει, καθώς και για αποστολές παρεμβολών στις τηλεπικοινωνίες, παρακολούθησης και συντονισμού.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να λένε πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναγνωρίσουν ως νόμιμο συνομιλητή το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο που εκπροσωπεί την εξέγερση, κάτι που έχουν ήδη πράξει η Γαλλία, το Κατάρ και η Ιταλία.

Η Ουάσινγκτον έστειλε εξάλλου έναν απεσταλμένο, τον Κρις Στίβενς, στη Βεγγάζη, το οχυρό των εξεγερμένων στην ανατολική Λιβύη, όπου άρχισε χθες Τρίτη διαβουλεύσεις με το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ