Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα Παπούλια από Τανάγρα προς Άγκυρα:"Δεν μας πτοούν οι προκλήσεις".

18.03.2011 | 16:53

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα,από τη βάση των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000, στη Τανάγρα. Μήνυμα ψύχραιμο αλλά και αιχμηρό:

Πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να μας πτοεί, δεν μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας ή πετώντας πάνω από τα νησιά μας με τρόπους που δεν συνάδουν με τις διεθνείς συνθήκες.

    

   

Παρά τα όσα υποσχέθηκε επανειλημμένα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας και δεν πραγματοποίησε, είναι καλύτερα να περάσουμε σε μια περίοδο ομαλών σχέσεων καλής γειτονίας που πάντοτε επιδιώξαμε -και εγώ ιδιαίτερα ως Υπουργός Εξωτερικών το απέδειξα, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου με τον κ. Γιλμάζ. 

    

   

Δεν το κάνει και αυτό δεν το καταλαβαίνω. Κι αυτό δεν είναι προς όφελος κανενός και ιδιαίτερα της Τουρκίας, όταν μάλιστα σκέφτεται ότι θέλει να προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία". 

  

Και δεν είναι το μόνο ακατανόητο στην τουρκική πολιτική. Ο Πρόεδρος επεσήμανε τον απόλυτο παραλογισμό του Ερντογάν και της κυβέρνησής του ,με την επιμονή του στη κατασκευή πυρηνικού σταθμού!  

   

"Εί ναι ακατανόητο αυτή την στιγμή όταν έχουμε αυτή την καταστροφή που έχει συγκλονίσει όλους μας στην Ιαπωνία με τους πυρηνικούς της αντιδραστήρες, η Τουρκία να θέλει να χτίσει σε σεισμογενή περιοχή τον δικό της πυρηνικό αντιδραστήρα. Και αυτό βέβαια μας ενδιαφέρει γιατί είναι απέναντι από τη Ρόδο. Πρέπει ο κ. Ερντογάν να το σκεφτεί πολλές φορές γιατί οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να παρέμβουν για να μην έχουμε μια καταστροφή που θα είναι στην αυλή μας, στο κατώφλι μας".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ