Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπάγις:"Δεν εγκαταλείπουμε τη Κύπρο,για την ΕΕ".

27.01.2011 | 19:35
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Χωρίς να βλέπει οτι η Τουρκία δεν πηρεί όλα τα κριτήρια για να ενταχθεί στην Ε.Ε, ο τούρκος υπουργός επικρατείς και αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε Εγκεμέν Μπαγίς, ισχυρίζεται οτι πίσω απο τα εμπόδια που θέτει η ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις « υπάρχουν άλλες δυνάμεις», χωρίς να κατονομάζει ποιές είναι αυτές.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή δημόσιοας τουρκικής τηλεόρασης (TRT), ο τούρκος υπουργός προσπάθησε να σκιαγραφήσει τις δυνάμεις αυτές και δήλωσε «Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Μπορεί να είναι αυτές που ανησυχούν ότι η Τουρκία θα είναι ανταγωνιστής τους όταν γίνει πλήρες μέλος στην Ε.Ε.;».
Ο Μπαγίς θέλησε να στείλει μήνυμα και στην Γερμανίδα Καγελάριο Άγκελα Μέρκελ που στην επίσκεψη της στη Λευκωσία την ευθύνη της μη επίλυσης του Κυπριακού την είχε ρίξει στην Τουρκία. «πριν από 5 χρόνια έλεγαν ότι ήταν λάθος η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., τώρα λένε άλλα πράγματα» δήλωσε.
Ο τούρκος υπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει τη σημασία που δίνει η χώρα του για την Κύπρο και πόσο αδιάλλακτη μπορεί να είναι για τα συμφέροντα της. «Η Τουρκία δεν παραιτείται από την Ε.Ε. για την Κύπρο. ούτε και από την Κύπρο για την Ε.Ε.», τόνισε και με προκλητικό ύφος υποστήριξε ότι η ένταξη της Τουρκίας με την Ε.Ε., «στην πραγματικότητα αποτελεί τίτλο ασφάλειας» για τους Ελληνοκυπρίους.
Βέβαια ο Μπαγίς με τις δηλώσεις του προσπάθησε να τονίσει οτι κάθε μέρα που περνά η Τουρκία γίνεται πιο ισχυρή απέναντι στην Ευρώπη. « Κάθε μέρα η Ευρώπη έχει μεγαλύτερη ανάγκη στην Τουρκία. Καικ κάθε μέρα η Τουρκία έχει λιγότερη ανάγκη την Ευρώπη»!


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ