Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπεγλίτης:"Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι στρατιωτικοί που έχουν...αξιόλογο μισθό!

05.07.2011 | 11:50
Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι στρατιωτικοί ,σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος όμως εξέφρασε την άποψη ότι οι στρατιωτικοί έχουν αξιόλογους μισθούς και δεν πρέπει να δηλώνουν “ριγμένοι” σε σχέση με άλλες κονωνικές ομάδες!


“Θα μπορούσα να απαντήσω χαϊδεύοντας αυτιά, ότι θα μπορούσαν να ζουν με πολύ καλύτερους μισθούς, με πολύ καλύτερα επιδόματα τα στελέχη των Ε.Δ. Δεν ισχύει αυτό”,είπε ο ΥΕΘΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη κρατική τηλεόραση και πρόσθεσε:

Παρ' όλα αυτά όμως έχουν μισθούς αξιόλογους σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα, υπάρχει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς.

Οι στρατιωτικοί μας είναι και θα παραμείνουν εκτός ενιαίου μισθολογίου. Αυτό είναι σαφέστατο και από την Κυβέρνηση και από τον πολιτικό Προϊστάμενο των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα υπερασπιστούμε την αποστολή τους. Βεβαίως και με την παροχή αυτού που λέμε κοινωνικού μισθού, φτιάχνοντας περισσότερα σπίτια, στα οποία θα μένουν οι αξιωματικοί, κόβοντας από αλλού, για να μπορούν να φέρουν σε πέρας το έργο τους.

Δεν μπορούν να αισθάνονται όμως, από την άλλη πλευρά, και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι είναι ριγμένοι, όταν όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα καλούνται να συνεισφέρουν στην συλλογική εθνική προσπάθεια”.

Εξαρτάται βέβαια με ποιους εργαζόμενους κάνει τις συγκρίσεις ο ΥΕΘΑ. Ασφαλώς υπάρχουν εργαζόμενοι ,που αμείβονται με πολύ χαμηλότερους μισθούς αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ.Μπεγλίτης,υπάρχουν και πάρα πολλοί οι οποίοι παίρνουν τα διπλάσια χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα σε ΔΕΚΟ που η κυβέρνηση στην οποία υπουργός είναι ο κ.Μπεγλίτης δεν τολμά 20 μήνες τώρα να βάλει χέρι.

Υπάρχει και αυτή η πλευρά του νομίσματος. Διότι δεν μπορεί να θεωρείται σε σοβαρή κοινωνία αξιόλογος μισθός τα 1500 ευρώ που εισπράττουν αξιωνατικοί με 20 χρόνια υπηρεσία και δύο παιδιά.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ