Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΑΤΟ στη Λιβύη: 547 πτήσεις ,218 επιδρομές,δεκάδες άμαχοι νεκροί.

04.04.2011 | 06:18
Το ΝΑΤΟ όλο το 24ωρο του Σαββάτου πραγματοποίησε 70 εξόδους αεροσκαφών του πάνω από τη Λιβύη, ανακοινώθηκε επίσημα  στην έδρα του στις Βρυξέλλες. Συνολικά, συμμετείχαν στις εξόδους 184 αεροσκάφη. "Ολα τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ δεν έφεραν οπλισμό". 

   

Από την Πέμπτη έως και χθες τα μεσάνυκτα, "το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε πάνω από τη Λιβύη 547 εξόδους αεροπλάνων του, αλλά μόνον 218 επιδρομές".

   

Νηοψίες 

   

Στο ίδιο χρονικό διάστημα (μετά από την Τετάρτη), τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ έκαναν συνολικά τέσσερις νηοψίες στη γειτονική με τη Λιβύη θαλάσσια περιοχή.

Ειδικά στη διάρκεια μιάς απ αυτές, ζητήθηκε (κι έγινε) επιβίβαση στο κατάστρωμα του ελεγχόμενου από το ΝΑΤΟ πλοίου. 

   

Ομως, έχουν γίνει συνολικά 34 νηοψίες μετά από την 23η Μαρτίου, οπότε στο πλαίσιο ενός διεθνούς συνασπισμού επιβλήθηκαν μία ζώνη εναέριου αποκλεισμού πάνω από τη Λιβύη, αλλά και νηοψίες στα πλοία, που πλέουν στη γειτονική με τη Λιβύη θαλάσσια περιοχή.


Ενας μεγάλος αριθμός αμάχων έχει σκοοτωθεί  την ώρα που οι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις επιχειρούν με πολλούς βομβαρδισμούς να ανακτήσουν πόλεις της δυτικής Λιβύης από τον έλεγχο των εξεγερμένων.  Βομβαρδίστηκε η πόλη Γιεφρέν, στο δυτικό τομέα της Λιβύης. Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν στη διάρκεια των πολύωρων βομβαρδισμών.

   

Στη Μιζουράτα, την τρίτη σε μέγεθος λιβυκή πόλη, από τον βομβαρδισμό μιάς πολυκλινικής τουλάχιστον ένας άμαχος έχασε τη νύκτα τη ζωή του, ενώ τραυματίστηκαν πολλοί εθελοντές. Στην πόλη αυτή λείπουν πλέον, σε απελπιστικό βαθμό, τα τρόφιμα και τα ιατροφαρμακευτικά υλικά. 

   

Στην πόλη Ζιντάν λείπει το πόσιμο νερό, ενώ τα δίκτυα της ηλεκτροδότησης έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Εχουν βομβαρδιστεί ακόμα και τα τζαμιά... 

   

Κάτοικος της πόλης, μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα, προέτρεψε στη σφαγή γαϊδουριών, βοδιών, "που δεν μπορεί να γίνουν ο στόχος των καθεστωτικών δυνάμεων, ούτε να μεταφέρουν όπλα..."

   

Οι εξεγερμένοι προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο σε όλη την παραλιακή ζώνη, που οδηγεί στη Μιζουράτα, θεωρώντας την ως μία "πύλη" στο δρόμο προς την Τρίπολη.

   

Σκληρές, πολύωρες, είναι οι μάχες που γίνονται, γιά τον έλεγχο του λιμανιού της πόλης Μπρέγκα, που περιστοιχίζεται από πετρελαϊκά κοιτάσματα.

   

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ειδικές αμερικανικές, αιγυπτιακές δυνάμεις εκπαιδεύουν με ταχύρρυθμο τρόπο στα όπλα και στην τακτική τους εξεγερμένους. Μεταδόθηκε ένα ρεπορτάζ, στο οποίο ένας μαχητής εξήγησε, πώς έλαβε τέτοια εκπαίδευση σε μία μυστική στρατιωτική εγκατάσταση στον ανατολικό τομέα, κάπου κοντά στη Βεγγάζη, το προπύργιο των εξεγερμένων.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ