Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέοι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Σύρτη.

27.08.2011 | 16:24
 Το ΝΑΤΟ διατήρησε την άσκηση πιέσεων στις δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζοντας 15 οχήματα και άλλους 4 στόχους το τελευταίο 24ωρο στη Σύρτη, γενέτειρα του Λίβυου ηγέτη, ο οποίος διαφεύγει, ανακοίνωσε σήμερα η Βορειοατλαντική Συμμαχία.

   

Την ώρα που οι αντικαθεστωτικοί προετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση στην παραλιακή αυτή πόλη, το ΝΑΤΟ κατέστρεψε 11 οχήματα εξοπλισμένα με όπλα, 3 στρατιωτικά οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και ένα θωρακισμένο όχημα.

  

Επίσης έπληξε δύο στρατιωτικά καταφύγια, ένα παρατηρητήριο και ένα οχυρό του σώματος μηχανικού του στρατού στην πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται 360 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

   

Χθες επίσης τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν και σε άλλους στόχους του λιβυκού καθεστώτος κοντά στην Τρίπολη, σε μια στρατιωτική αποθήκη και έναν εκτοξευτή πυραύλων, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Βορειοατλαντική Συμμαχία, στον οποίο προσθέτει ότι το ΝΑΤΟ έπληξε κι άλλους στρατιωτικούς στόχους κοντά στη Σύρτη. 

   

Την ίδια ώρα οι αντικαθεστωτικοί στην Τρίπολη ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν πλέον τον απόλυτο έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης, μολονότι όπως σημείωσαν εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες αντίστασης στα περίχωρά του.

   

Σύμφωνα με τον Μπασίρ αλ Ταΐμπι, επικεφαλής των αντικαθεστωτικών που έχουν τον έλεγχο του αεροδρομίου, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών προχωρούν τώρα σε τρία μέτωπα σε έναν "καθαρισμό" του τομέα των δυνάμεων που είναι πιστές στο καθεστώς του Καντάφι.

   

"Ελέγχουμε απολύτως το αεροδρόμιο, εξακολουθούν να υπάρχουν θύλακες αντίστασης στη ζώνη Καφρ μπεν Σιρσίρ (δύο χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο), αλλά όχι πολλοί", σημείωσε ο Ταΐμπι.

   

Οι δυνάμεις του Καντάφι έριξαν χθες ρουκέτες και οβίδες στο αεροδρόμιο καταστρέφοντας τρία αεροπλάνα και προκαλώντας ζημιές σε πολλά άλλα. "Είχαν στόχο ιδιαιτέρως τα αεροπλάνα", σύμφωνα με τον ίδιο.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ