Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Νίπτει τας χείρας του" ο ΓΓ του ΝΑΤΟ για το Αιγαίο...

21.10.2010 | 18:12
"Δεν προτίθεμαι να παρέμβω.Καλό είναι οι σύμμαχοι να βρίσκουν μεταξύ τους ειρηνικές λύσεις". Αυτή ήταν η απάντηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Α.Φ.Ράσμουσεν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο,σχετικά με τις συνεχείς υπερπτήσεις και παραβιάσεις των τουρκικών  μαχητικών αεροσκαφών. "Είναι βασική μας αρχή ότι το ΝΑΤΟ δεν αναμειγνύεται σε πιθανές διαφορές συμμάχων. Θεωρούμε ότι αυτές πρέπει να τις επιλύουν μόνοι τους",είπε ο κ.Ράσμουσεν.
Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, παρενέβη και είπε ότι "εμείς ζητούμε την απλούστερη λύση. Να εφαρμόζονται οι κοινές πρακτικές που εφερμόζουν όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ".
Όλα αυτά ειπώθηκαν μετά από τη συνάντηση μίας ώρας που είχε ο κ.Βενιζέλος με τον κ.Ράσμουσεν. Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert  υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το Στρατηγείο της Σμύρνης,το οποίο με τη νέα δομή έκλεινε, να παραμείνει ενεργό,μετά από τις πιέσεις των Τούρκων και την υποστήριξη του αιτήματός τους από τους αμερικανούς. Η Ουάσιγκτον δεν θέλει να ψυχράνει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Άγκυρα,γιατί θέλει τουρκικά εδάφη για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας.
Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν τελικά θα συνεχίσει τη λειτουργία του και το αεροπορικό υποστρατηγείο της Λάρισας.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ