Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νότια Κορέα προς Πιονγκιάνγκ:"Θα πληρώσετε"

29.11.2010 | 05:18
Οι κοινές αεροναυτικές ασκήσεις, που πραγματοποιούν, οι ΗΠΑ και η Νότιος Κορέα στην Κίτρινη Θάλασσα εν μέσω κλίματος έντασης στην κορεατική χερσόνησο, αποτελούν «μία πρόκληση και ένα έγκλημα», υποστηρίζει η Πιονγκγιάνγκ.

    «Η Κίτρινη Θάλασσα βρίσκεται στο χείλος του πολέμου», μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, αναφερόμενο στις «στρατιωτικές προκλήσεις» που κατ’ αυτό συνιστούν τα αεροναυτικά γυμνάσια: «ακόμη μία σοβαρή στρατιωτική πρόκληση εναντίον μας από την πλευρά των ΗΠΑ και των νοτιοκορεατών εχθρών μας».

    «Είναι εγκληματικό από την πλευρά της Νοτίου Κορέας και των ΗΠΑ να διοργανώνουν στρατιωτικά γυμνάσια μεγάλης κλίμακος σε ένα τόσο κρίσιμης σημασίας σημείο, τα οποία ενδέχεται να φέρουν την κατάσταση σε εκρηκτικό στάδιο», τονίζεται στο νοτιοκορεατικό ανακοινωθέν.

    Μέχρι την Τετάρτη, οι ΗΠΑ και η Νότιος Κορέα πραγματοποιούν μεγάλης κλίμακος κοινές ασκήσεις, που όμοιές τους δεν έχουν ξαναεπιχειρήσει οι δύο χώρες, σε μία προσπάθεια να αποδείξουν, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, πως «ενισχύεται η αποτρεπτική δύναμη κατά της Βορείου Κορέας». Ναυαρχίδα των γυμνασίων θα είναι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιουνγκ Μπακ δεσμεύθηκε  πως η Πιονγκγιάνγκ πρόκειται να «πληρώσει το τίμημα» των πρόσφατων φονικών βομβαρδισμών της, τους οποίους χαρακτήρισε «ανθρώπινα εγκλήματα», εκφράζοντας συνάμα τον σκεπτικισμό του για κάποια πιθανή αναστολή του βορειοκορατικού πυρηνικού προγράμματος.

    Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος τόνισε πως αισθάνεται πως φέρει προσωπική ευθύνη που δεν κατόρθωσε να προστατεύσει τους πολίτες από την επίθεση του βορειοκορεατικού πυροβολικού την περασμένη εβδομάδα, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, και προειδοποίησε την Πιονγκγιάνγκ ενάντια σε όποια μελλοντική της πρόκληση.

   
Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ