Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αβέρωφ γιορτάζει και διχάζει!Αιτία το βασιλικό στέμμα.

16.05.2011 | 11:50
Γιορτάζει σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό τα 100 χρόνια ένταξης του ΑΒΕΡΩΦ στον στόλο μας. Ένα Θωρηκτό θρύλος που συνέβαλε αποφασιστικά στον διπλασιασμό της εθνικής κυριαρχίας μετά το ’11, και επανέφερε στην Ελλάδα την Ελληνική Κυβέρνηση μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς.Η γιορτή όμως διχάζει! Το ερώτημα αν πρέπει να επανέλθει στο θυρεό του πλοίου το στέμμα ή όχι!
Τι λένε όσοι είναι υπέρ της επαναφοράς;

“Το Ναυτικό όπλο που καυχιέται ότι τιμά τις παραδόσεις    σε αυτό το πλοίο αναιρεί τον εαυτό του, και αυτό γιατί παρασυρμένο από λαϊκισμό διαστρέβλωσε την ιστορία και με την μεταπολίτευση αφαίρεσε από τον θυρεό του το στέμμα! Το πλοίο έδρασε και έκτισε την ιστορία του με το συγκεκριμένο έμβλημα. Ακόμα και σήμερα στην Αγία Πετρούπολη το αναλόγου ιστορίας και σημασίας για τους Ρώσους Θωρηκτό Aurora που ελλιμενίζεται στο ποτάμι απέναντι από τα ανάκτορα των τσάρων φέρει την καταργηθείσα σημαία με το σφυροδρέπανο για ιστορικούς λόγους, γιατί σέβονται την ιστορία τους.
Παλιότερα υπήρχε από το Ναυτικό η «δικαιολογία» ότι το ΑΒΕΡΩΦ χαρακτηριζόταν πλοίο εν ενεργεία σήμερα όμως και τυπικά είναι πλοίο – μουσείο”.

Περιμένουμε τις απόψεις των διαφωνούντων ,αν υπάρχουν
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ