Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ομπάμα ανακοινώνει από το αμερικανικό Πεντάγωνο περικοπές στο στρατό

05.01.2012 | 10:21
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Πενταγώνου θα αποκαλύψουν το νέο "πιο ρεαλιστικό" όραμα για τον αμερικανικό στρατό, στο οποίο θα περιλαμβάνονται μειώσεις στον αριθμό των χερσαίων δυνάμεων ως αποτέλεσμα του μειωμένου προϋπολογισμού, όπως ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο αμερικανός υπουργός 'Αμυνας Λίον Πανέτα και ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανφερθούν στο περιεχόμενο της στρατηγικής αναθεώρησης των αμερικανικών σημείων ενδιαφέροντος σε θέματα ασφαλείας μετά τις σύντομες δηλώσεις που θα κάνει σήμερα ο Ομπάμα από το Πεντάγωνο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η αναθεώρηση θα δώσει έμφαση στις στρατιωτική ανάπτυξη στην Ασία, ενώ θα προβλέπεται η μείωση του ρυθμού αύξησης του προϋπολογισμού του Πενταγώνου, ενώ στις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό θα βασίζεται λιγότερο στις χερσαίες δυνάμεις.

Στο μεταξύ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μία νέα υπηρεσία η οποία θα ασχολείται με την ενίσχυση της συνεργασίας των ΗΠΑ με τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της τρομοκρατίας, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με συμμάχους της όπως το Αφγανιστάν διέρχονται κρίση και καθώς συνεχίζεται το κλίμα πολιτικής αστάθειας στην Αίγυπτο και την Υεμένη.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θα "ενισχύσει τις δυνατότητες των εταίρων μας να αντιμετωπίζουν τις τρομοκρατικές απειλές" με στόχο να μειωθεί "η πιθανότητα να χρειαστεί να κληθούν να επέμβουν οι αμερικανικές δυνάμεις", επισημαίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ