Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ομπάμα στέλνει στρατό στη Λιβύη και ζητά από τον Ερντογάν να καταδικάσει τη βία των ισλαμιστών

15.09.2012 | 11:52
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στέλνει στρατό σε Λιβύη και Υεμένη και ζήτησε προσωπικά από τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καταγγείλει τις βιαιότητες στον μουσουλμανικό κόσμο που προκλήθηκαν από τη δυσφημιστική για το Ισλάμ ταινίας.

Ο Ερντογάν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Γιάλτα της Ουκρανίας, έχει ήδη δηλώσει ότι αυτή η ταινία είναι μια "πρόκληση", αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις φονικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών.

"Κανείς δεν μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα στο όνομα του Ισλάμ, όπως συνέβη στη Λιβύη στην επίθεση εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής" στη Βεγγάζη (ανατολικά), στην οποία τέσσερις Αμερικανοί--συμπεριλαμβανομένου του πρεσβευτή στη χώρα αυτή--σκοτώθηκαν, δήλωσε ο Ερντογάν, το κόμμα του οποίου προέρχεται από ισλαμικό κίνημα.
Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας των ΗΠΑ, Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε ότι εκτός από τηλεφωνικές κλήσεις τις τελευταίες ημέρες στους ηγέτες της Λιβύης, της Αιγύπτου και της Υεμένης, ο Ομπάμα "έστειλε προσωπικό μήνυμα στον Τούρκο ηγέτη, τον Πρωθυπουργό Ερντογάν για να του ζητήσει βοήθεια και να πάρει θέση κατά της βίας".
"Και νομίζω ότι είδατε ότι ο Πρωθυπουργός το έκανε και ο Πρόεδρος είναι πολύ ευγνώμων για αυτές τις δηλώσεις", είπε ακόμη ο Κάρνεϊ.
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ